Κυριακή 22 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΤΤΑΣ

Βουλευτής Χίου ΝΔ

«Το σχέδιο απόφασης, που θα συζητηθεί από 24 ως 27 Ιανουαρίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αμφισβητεί έμμεσα αλλά με σαφήνεια τη νομιμότητα των κομμουνιστικών κομμάτων, καθώς όπως αναφέρεται "κομμουνιστικά κόμματα είναι νόμιμα και δραστήρια σε ορισμένες χώρες, ακόμα και αν σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν πάρει αποστάσεις από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα στο παρελθόν".

Ως εκ τούτου, θέτει όλους ενώπιον σοβαρών ζητημάτων συνείδησης, αλλά και υπεράσπισης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές, πολιτικές πεποιθήσεις και εκτιμήσεις του καθενός. Η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη.

Η ΕΕ του 21ου αιώνα πρέπει να έχει χώρο για όλες τις ιδεολογικές πολιτικές κοινωνικές απόψεις και αντιλήψεις, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτές. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για μια δημοκρατική Ευρώπη των λαών.

Ενώνω τη φωνή μου με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Ευρώπης και της χώρας μας και καταδικάζω την προσπάθεια αυτή που στόχο έχει τον αποκλεισμό της άλλης άποψης, τον εκφοβισμό και την καταπάτηση της ατομικής ελευθερίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ