Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Καμικάζι κατά ανέργων

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εξήντα τραυματίστηκαν όταν καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχτηκε ανάμεσα σε ανέργους που περίμεναν σε ουρά μπροστά σε γραφείο εύρεσης εργασίας στη Βαγδάτη. Αλλες δύο, εξίσου «περίεργες», επιθέσεις αυτοκτονίας με μοναδικό εμφανή στόχο αθώους πολίτες σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της Βαγδάτης, νωρίτερα χτες το πρωί, με τελικό απολογισμό 1 νεκρό και 3 τραυματίες. Την ίδια στιγμή, αντάρτες ανατίναζαν πετρελαιαγωγό στην πόλη Μουσαγίμπ, με αποτέλεσμα να διακοπεί τόσο η ροή του πετρελαίου, όσο και η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια ώρα, διογκώνεται η αγωνία για την τύχη των 2 Γερμανών μηχανικών που έχουν απαχθεί από μια, μέχρι πρότινος, άγνωστη οργάνωση, η οποία ζητά τη διακοπή κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας γερμανικών εταιριών στο Ιράκ. Οι απαγωγείς, με τελευταίο μήνυμά τους, έδωσαν περιθώριο 72 ώρες πριν εκτελέσουν τους 2 μηχανικούς. Επίσης, έκκληση για την απελευθέρωση μιας άλλης ομήρου, της 28χρονης Αμερικανίδας δημοσιογράφου Τζιλ Κάρολ, που εργαζόταν για ανθρωπιστικά έντυπα, απηύθυνε, χτες, και ο διευθυντής του αραβικού δικτύου «αλ Τζαζίρα».

Τέλος, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωνε, χτες, σιβυλλικά ότι «μέσα στους επόμενους 12 μήνες πιθανώς θα υπάρξουν καλά νέα για τα βρετανικά στρατεύματα στο Ιράκ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται η έναρξη μιας σταδιακής αποχώρησής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ