Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εντείνονται οι διαβουλεύσεις και οι πιέσεις

Πιθανότατα την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη αναγνωριστική συνάντηση μεταξύ του Παλαιστινίου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και αντιπροσωπείας της «Χαμάς». Η συνάντηση, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει στο Κάιρο. Η ισλαμιστική οργάνωση φέρεται αποφασισμένη να επαναλάβει την πρότασή της για κυβερνητική συνεργασία με τη «Φατάχ». Από, προφανώς, διαφορετική σκοπιά, υπέρ της σύστασης κυβέρνησης συνεργασίας τάχθηκε και η Ισραηλινή υπηρεσιακή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, που βρίσκεται, επίσης, στο Κάιρο.

Επίσης, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τα αραβικά κράτη και μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένα στελέχη της «Χαμάς», η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ έχουν, ήδη, δεχτεί να χορηγήσουν άμεσα στην Παλαιστινιακή Αρχή 33 εκατομμύρια δολάρια με στόχο να καλυφθούν οι άμεσες λειτουργικές της ανάγκες και να καταβληθούν οι μισθοί του τρέχοντος μήνα.

Σοβαρά όμως επεισόδια έγιναν χτες από τα ξημερώματα στον ισραηλινό εποικισμό Αμόνα έξω από τη Ραμάλα. Ειδικές δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας και στρατιώτες συγκρούστηκαν με κυρίως νεαρούς εποίκους που είχαν συρρεύσει, κατά εκατοντάδες, στα λιγοστά κτίρια. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ζήτησε την εκκένωση του εποικισμού χαρακτηρίζοντάς τον παράνομο. Συνολικά τραυματίστηκαν περισσότερα από 200 άτομα (50 αστυνομικοί), και 10 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ