Κυριακή 12 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παυσίπονα στιγμιαίας διάρκειας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, διά του υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, αποτελούν ασπιρίνες σε ένα βαριά άρρωστο, "μέτρα" που δεν μπορούν ούτε καν να αμβλύνουν τις αρνητικές συνέπειες που προκαλούν στο λαό το κεφάλαιο και η κυβερνητική πολιτική. Τα ιδιαίτερα προγράμματα για γυναίκες και νέους έχουν δοκιμαστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Προσέφεραν ψίχουλα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα». Τα παραπάνω σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, και προσθέτει:

«Πρόκειται για πρόκληση για τους χιλιάδες ανέργους του νομού η προβολή ως "ολοκληρωμένης παρέμβασης" της εξαγγελίας υλοποίησης κολυμβητηρίου, δρόμου, ή αγροτουριστικής μονάδας.

Τα συγκεκριμένα μέτρα στις περισσότερες περιπτώσεις ενισχύουν και πάλι το ιδιωτικό κεφάλαιο με τα χρήματα των φορολογουμένων- εργαζομένων. Είναι μέτρα που εμπορευματοποιούν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νομού. Και που, βεβαίως, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Ο υπουργός Οικονομίας στις ανακοινώσεις του δεν πρότεινε τίποτα για την αντιστροφή της δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των εργοστασίων της μεταποιητικής βιομηχανίας και την αντιλαϊκή αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής.

Οι εργαζόμενοι του Νομού Ημαθίας πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία θυσιάζει τα εργατικά δικαιώματα και το λαϊκό εισόδημα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Εχουν βιώσει την έκρηξη της ανεργίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, ενισχύει την εξαγωγή κεφαλαίου και ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης στη Βαλκανική.

Ο λαός του Νομού Ημαθίας πρέπει να κινηθεί στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής, απαιτώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών του και όχι παυσίπονα στιγμιαίας διάρκειας. Πρώτο βήμα, μαζί με την πάλη του, είναι η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ