Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Ισχυρισμοί στοιχείων για την απόπειρα στον Ντράσκοβιτς

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-

Τέσσερα άτομα που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας κατά του αρχηγού του «Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης», Βουκ Ντράσκοβιτς, αναμένεται να παρουσιάσουν σύντομα οι αστυνομικές αρχές του Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα εφημερίδων του Μαυροβουνίου, και οι τέσσερις ύποπτοι αναμενόταν να οδηγηθούν, το περασμένο 24ωρο, σε ανακριτή στην Ποντγκόριτσα. Ειδικότερα, η εφημερίδα «Βέστι» υποστήριζε χτες πως ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν δύο άτομα που κατοικούν στο Μαυροβούνιο, και θεωρούνται ύποπτα ως συνεργοί στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντράσκοβιτς. Η ίδια εφημερίδα υποστήριξε επιπλέον πως οι αστυνομικές αρχές του Μαυροβουνίου συνεχίζουν τις έρευνες για τη σύλληψη «πολλών ακόμη ατόμων» που συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην επίθεση.

Νωρίτερα, πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου, Βουκ Μπόσκοβιτς, δήλωσε πως η αστυνομία «έχει στην κατοχή της το όπλο του εγκλήματος, κρατεί τα πρόσωπα που το διέπραξαν και αυτούς που τα βοήθησαν»... Ο Μπόσκοβιτς πρόσθεσε μάλιστα ότι συμπληρωματικές πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα «σε εύλογο χρόνο». Οσο για τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, που βρέθηκε προ ημερών στη Βενετία για ένα «σεμινάριο» με θέμα «Ευρώπη και Βαλκάνια», επανέλαβε τις γνωστές κατηγορίες κατά της ομοσπονδιακής και σερβικής ηγεσίας, λέγοντας ότι «δίχως αμφιβολία το καθεστώς του Βελιγραδίου προσπαθεί να καταστρέψει το Μαυροβούνιο, τόσο στο πεδίο της οικονομίας όσο και της ενημέρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ