Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΚ
Συνεδρίαση κορυφής

ΜΟΣΧΑ.-

Στη Μόσχα ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 20 Ιούνη, η συνεδρίαση του Συμβουλίου των πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΚΑΚ, μετέδωσε το πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Κασιάνοφ δήλωσε ότι βασικός σκοπός της συνεδρίασης είναι η επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων, που θα επιτρέψουν να βελτιωθεί η ευημερία των λαών των χωρών της ΚΑΚ. Πρόσθεσε θα αποτελέσει ένα νέο βήμα στην εφαρμογή του προγράμματος συνεργασίας των χωρών της ΚΑΚ στον πολιτικό και οικονομικό τομέα, διότι «οι στόχοι είναι ίδιοι».

Επίσης, στο επίκεντρο της προσοχής της συνεδρίασης ήταν το πρόγραμμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και το ζήτημα της δημιουργίας Αντιτρομοκρατικού Κέντρου. Σύμφωνα με τον Κασιάνοφ, αυτά τα ζητήματα «εξετάστηκαν λεπτομερώς στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πρωθυπουργών των χωρών της ΚΑΚ». Αυτές οι θέσεις εγκρίθηκαν και θα συζητηθούν την Τετάρτη, 21 Ιούνη, στο Συμβούλιο των αρχηγών κρατών της Κοινοπολιτείας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε και το σχέδιο συμφωνίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και άλλων μορφών εξτρεμισμού μέχρι το 2003, που περιέχει μια σειρά ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των οργάνων της τάξης και ασφάλειας των χωρών της ΚΑΚ.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν να μην αποσυρθούν οι ειρηνευτικές δυνάμεις από την Αμπχαζία και να μειωθεί η ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη στο Τατζικιστάν, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης σ' αυτή τη χώρα.

Τέλος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συναντήσεις με προέδρους χωρών της ΚΑΚ ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου αρχηγών κρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ