Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Να πάρει απάντηση η αντεργατική πολιτική

Με ανακοινώσεις τους, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Λογιστών και Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Πανοικοδομικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 21 Φλεβάρη, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στους εργαζόμενους του κλάδου για να δοθεί «μαχητική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν, στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που λειτουργούν σαν Δούρειος Ιππος του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα». Να δώσουμε απάντηση στην επίθεση των τραπεζιτών, των βιομηχάνων που θέλουν να θάψουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Να καταδικάσουμε την εισοδηματική πολιτική του 3% που διαιωνίζει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που δίνει το «πράσινο φως» στους βιομήχανους για αυξήσεις-ψίχουλα και διευκολύνει τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό «να πέσει στα μαλακά» το ξεπούλημα της διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ.

Δε φθάνει, σημειώνει η Ομοσπονδία, «με μιζέρια να καταγράφουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στην οικοδομή. Είναι ανάγκη να βγάλουμε συμπεράσματα». Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα «σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής τάξης κάθε μέρα και περισσότερο για να αυγατίσουν τα κέρδη του κεφαλαίου». Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση. Ερχεται να ισχυροποιήσει την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας μέσα από τη νέα τροποποίηση του Συντάγματος. Η πολιτική ομηρίας στους μετανάστες συνεχίζεται και η οδηγία «Μπολκεστάιν» που προωθείται από την ΕΕ προβλέπει μισθούς πείνας, κατάργηση των συμβάσεων. Την πολιτική αυτή στηρίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Είναι δεμένος με τις αποφάσεις της Λισαβόνας, κινείται στην κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας. «Είναι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, όχι των εργατών, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να παλέψουν για τα προβλήματα της εργατικής τάξης».

Γι' αυτό, καταλήγει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Οικοδόμων, «τώρα βγαίνουμε στην επίθεση». Αποδυναμώνουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, καταδικάζουμε τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Δυναμώνουμε τα Συνδικάτα μας, ισχυροποιούμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και παλεύουμε για συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ απευθύνει και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να δείξουμε τη δύναμη που διαθέτουμε, απέναντι σ' αυτούς που παίζουν με την αγωνία των χιλιάδων ανέργων. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Με το σύνθημα «Ολοι στον αγώνα, όλοι στα συλλαλητήρια», αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ