Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στρατηγική πολιτική επιλογή το «λουκέτο»

Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το κλείσιμο του εργοστασίου επιβεβαιώθηκαν στη χτεσινή, νέα αγωνιστική «κάθοδο» των εργαζομένων στην Αθήνα

Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα βρήκαν χτες κλειστό το δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου
Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα βρήκαν χτες κλειστό το δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου
Αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης ήρθαν για μια ακόμη φορά χτες οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα της Θεσσαλονίκης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το κλείσιμο του εργοστασίου αποτελεί στρατηγική πολιτική επιλογή προς όφελος του κεφαλαίου και των τραπεζιτών.

Σε συνάντηση που είχαν χτες το πρωί - στο πλαίσιο της νέας κινητοποίησής τους στην Αθήνα - οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον Γ. Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, πληροφορήθηκαν ότι ο πρωθυπουργός έχει υπόψη του μόνο την επιχειρηματολογία των μετόχων (!), όταν, μόλις πριν μερικές βδομάδες, οι ίδιοι είχαν καταθέσει στον υπουργό και τον υφυπουργό Απασχόλησης στοιχεία που φανέρωναν ότι τα περί «μη βιωσιμότητας της επιχείρησης» δεν ήταν παρά ψέματα της εργοδοσίας.

Χαρακτηριστικό της στάσης της κυβέρνησης ήταν και η άρνηση της εισόδου, στη συνάντηση, βουλευτών που συνόδευαν τους εργαζόμενους, ανάμεσά τους και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης. Τελικά, το μόνο που δόθηκε στους εργαζόμενους ήταν υποσχέσεις για νέες συναντήσεις και... επανεξέταση του θέματος της «βιωσιμότητας» του εργοστασίου. Λίγο νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν εισπράξει άλλες «δεσμεύσεις» από τον ΓΓ του υπουργείου Οικονομίας Γ. Μέργο, για τη σύσταση σχετικής Επιτροπής.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες νέα δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας και στη συνέχεια στην πλατεία Συντάγματος, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα. Η οργή τους μεγαλώνει διαρκώς, αφού βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας μαζί με την απροκάλυπτη κοροϊδία. Στη χτεσινή κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, βρέθηκε και ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Παρά την κινητοποίηση μεγαλοστελεχών της ΝΔ που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, δημιουργώντας εντυπώσεις ότι δήθεν μεσολαβούν για ν' αποτρέψουν το «λουκέτο», η κυβέρνηση, μέρα με τη μέρα, ξεμπροστιάζεται στα μάτια των εργαζομένων όλο και περισσότερο. Το κλείσιμο του εργοστασίου της ΒΦΛ στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι δεν αποκλίνει ούτε σπιθαμή απ' τις επιταγές της ΕΕ, υπηρετώντας πιστά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στη διάλυση (2013-06-12 00:00:00.0)
Ωμοί εκβιασμοί για να προχωρήσει η «εξυγίανση» (2009-10-08 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ (2006-01-13 00:00:00.0)
Κλείνει το εργοστάσιο στη Δράμα (2002-07-23 00:00:00.0)
Απεργία διαρκείας (1999-05-27 00:00:00.0)
Απολύσεις, "λοκ άουτ" και δικαστήρια! (1997-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ