Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Να δυναμώσει ο συντονισμένος αγώνας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ» χτες

Από τη χτεσινή συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»
Την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ», αλλά και ο αγώνας όλων των εργαζομένων του κλάδου ενάντια στην επιχειρηματική ασυδοσία που τους απειλεί στο σύνολό τους, ανέδειξε η χτεσινή συγκέντρωση συμπαράστασης που οργάνωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων -Ποτών.

«Είμαστε εδώ όχι μόνο για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, αλλά γιατί ξέρουμε καλά ότι αν περάσουν τα σχέδια της "ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ" θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις για το σύνολο του κλάδου» τόνισε ο Παν. Τσιχλής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βάθης. Καταγγέλλοντας την ενοχή όσων έχουν στηρίξει το νομικό οπλοστάσιο που σήμερα αξιοποιεί η εργοδοσία της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ» (συμφωνία του Μάαστριχτ, αποφάσεις Λισαβόνας κλπ.) αλλά και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, επισήμανε ότι διέξοδο αποτελεί η ταξική συσπείρωση γύρω από την Ομοσπονδία, γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τη ΦΑΓΕ, τη ΜΕΒΓΑΛ, την ΑΜΣΤΕΛ, την ΗΒΗ-ΚΟΥΡΤΑΚΗ, την ΕΒΓΑ, τη ΝΟΥΝΟΥ κλπ., ενώ παραβρέθηκε πολυμελής συνδικαλιστική αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Μετά τη συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι συνέχισαν με πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης, με κυρίαρχα τα συνθήματα «Εργάτη μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη», «Οι απολύσεις των εργατών αυξάνουν τα κέρδη των πολυεθνικών» και «Ο ανασχηματισμός είναι εμπαιγμός, αυτή η πολιτική να ανατραπεί».

Εδώ απολύει, έξω αγοράζει...

Μετά την απόφασή της να πετάξει στο δρόμο τουλάχιστον 150 εργαζόμενους, κλείνοντας το εργοστάσιό της στην Αθήνα, η «Κόκα-Κόλα 3Ε» ανακοίνωσε χτες ότι από κοινού με τη «μητρική» της εταιρία συμφώνησαν στην εξαγορά της ιταλικής εταιρίας εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού «Τραφικάντε Γκρουπ» έναντι 35 εκατ. ευρώ! Η εξαγορά εντάσσεται στα σχέδια της επιχείρησης για επέκταση της γκάμας των προϊόντων της πέρα από τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Ο διευθύνων σύμβουλος της «Κόκα-Κόλα 3Ε» Δ. Κωνσταντίνου επισήμανε ότι «αποκτήσαμε μία πολύ σημαντική θέση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά εμφιαλωμένου νερού».

Το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στην ιταλική εταιρία δεν είναι ακόμη γνωστό. Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι απολύσεις και εξαγορές αποτελούν τις όψεις του ίδιου αντεργατικού νομίσματος. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2006 και περιλαμβάνει δύο εργοστάσια παραγωγής στη Νότια Ιταλία και δύο εθνικές μάρκες μεταλλικού νερού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέντευξη Τύπου σήμερα (2013-05-17 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα τους (2012-03-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-02-04 00:00:00.0)
Τετράωρες στάσεις εργασίας (2003-06-18 00:00:00.0)
Με στάσεις εργασίας απαντούν στις διώξεις (2002-12-18 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στην "3Ε" (1996-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ