Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Σπέρνετε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες

Την κάθετη, χωρίς αποχρώσεις και προϋποθέσεις, αντίθεση του ΚΚΕ στην προωθούμενη οδηγία, κατέθεσε χτες ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας. Ζητώντας την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοθετήματος, ο Γ. Τούσσας σημείωσε:

«Η οδηγία για την "ελεύθερη παροχή υπηρεσιών και την ελευθερία εγκατάστασης" εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θεμελιώνεται στη βάση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και των επικαιροποιημένων στόχων της στρατηγικής της Λισαβόνας για τη διαμόρφωση της ενιαίας αγοράς, με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, μέσα από την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωφελών υπηρεσιών και το χτύπημα θεμελιωδών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Οι όρκοι πίστης στις αρχές της πλήρους ασυδοσίας των μονοπωλίων επαναλήφθηκαν με αλαζονικό τρόπο σήμερα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κύριο Μπαρόζο.

Η πολιτική συμφωνία Λαϊκού Κόμματος - Σοσιαλιστών, με τη δέσμη τροπολογιών, δεν αλλάζει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της οδηγίας, της οποίας η βασική αρχή είναι η "χώρα καταγωγής", δηλαδή η πλήρης ασυδοσία για το κεφάλαιο και η καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων.

Οι συστάσεις για τον δήθεν σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν προσπάθεια προκειμένου να "χρυσωθεί το χάπι" και να εκτονωθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων.

Το επιχείρημα ότι η "απελευθέρωση" θα σημάνει φτηνότερες υπηρεσίες για τους λαούς δεν ευσταθεί, αφού με την οδηγία αυτή οι υπηρεσίες θα συγκεντρωθούν σε λιγότερα χέρια, τα μονοπώλια θα προσαρμόζουν την ποιότητα και τις τιμές των υπηρεσιών με βάση την ανάγκη για την αύξηση των κερδών τους.

Γι' αυτό θα καταψηφίσουμε την οδηγία για τις υπηρεσίες.

Σπέρνετε ανέμους, είναι σίγουρο ότι θα θερίσετε θύελλες από τους αγώνες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ