Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Ακόμα πιο αποφασιστικά τη βδομάδα που απέμεινε

Οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα ξεδιπλώνουν τη δράση τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων

Κάλεσμα αντίστασης και διεκδίκησης απευθύνει στους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, μπροστά στα συλλαλητήρια της 21ης Φλεβάρη
Κάλεσμα αντίστασης και διεκδίκησης απευθύνει στους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, μπροστά στα συλλαλητήρια της 21ης Φλεβάρη
Κάθε λεπτό μετράει. Λιγότερο από μια βδομάδα πριν από τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν με σχεδιασμένο και πλατύ άνοιγμα τη μάχη για την επιτυχία τους.

Η αναγκαιότητα να αποτελέσουν οι πανεργατικές κινητοποιήσεις στις 21 Φλεβάρη ένα ακόμα ισχυρό βήμα καταδίκης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και των κομμάτων της είναι επιτακτική και επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις εξελίξεις: από τη στάση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων απέναντι στην οδηγία Μπολκεστάιν και τον επιχειρούμενο εξωραϊσμό της. Από την τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τα νέα αντεργατικά μέτρα που αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Εθνική Επιτροπή για την Απασχόληση. Από την εντεινόμενη επιθετικότητα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, όπως αυτή εκφράστηκε και με την ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής για το 2006, η οποία αποτελεί μπούσουλα για τις μεθοδευόμενες αυξήσεις - ψίχουλα στον ιδιωτικό τομέα.

Απ' όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι μόνο το ΠΑΜΕ μπορεί να οργανώσει αποτελεσματικά τον αγώνα των εργαζομένων. Να μπολιάσει την πάλη τους με αιτήματα και στόχους πάλης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες εργατών και υπαλλήλων. Σ' αυτή την κατεύθυνση, νέες δυνάμεις μπαίνουν καθημερινά στη μάχη της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων στις 21 Φλεβάρη.

Καθημερινές εξορμήσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ορίστηκε στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος. Η πορεία που θα ακολουθήσει θα κατευθυνθεί και προς τα γραφεία της ΕΕ στην οδό Βασ. Σοφίας, με στόχο για μια ακόμη φορά να καταγγελθεί η αντιδραστική οδηγία Μπολκεστάιν.

Το πρόγραμμα περιοδειών των ταξικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις και χώρους δουλιάς της Αθήνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα Τετάρτη, περιοδείες θα γίνουν στη ΔΕΗ στη Διεύθυνση Πληροφοριών (Γ΄ Σεπτεμβρίου), στο πρακτορείο στον Κεραμεικό, στη Γλυφάδα και στον Αγ. Δημήτριο, στη ΔΕΣΜΗΕ και στις σχολές του Αγ. Στεφάνου. Επίσης στον ΟΤΕ Αγ. Παρασκευής, στην Καρόλου και Δαγκλή, στα ξενοδοχεία «Κάραβελ», «Χίλτον», «Χολιντέι Ιν», «Γκόλντεν Εϊτζ» και «Στράτος Βασιλικός». Ακόμα στην ΕΘΕΛ, στη στάση λεωφορείων πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στην ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά και στο τέρμα λεωφορείων στο Πέραμα. Στην Τεχνική Διεύθυνση και στη ΔΕΑΜ της Ολυμπιακής και στα ΕΛΤΑ της Ν. Σμύρνης και στου Μακρυγιάννη. Περιοδείες θα γίνουν επίσης στα εργοστάσια INTERCOR, SWABE, GINOMAC, ΖΟΓΟΜΕΤΑΛ, ΙΝΟΨ, ΒΑΤΖΕΔΑΚΗΣ, ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΛ, ΕΒΕΛ ai sthn ALTEC. Και τέλος στον Vovos στο Ν. Φάληρο, σε εργοτάξιο στο Μενίδι, στη χωματερή Ανω Λιοσίων και σε εργοτάξια στον σταθμό Πελοποννήσου και στον Βαγιανά στην πλατεία Αττικής. Πρόγραμμα περιοδειών έχει καταρτίσει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σήμερα η Επιτροπή Νέων εμποροϋπαλλήλων θα περιοδεύσει στο πολυκατάστημα «ΑΤΤΙΚΑ».

Πλατιές συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις

Παράλληλα, μια σειρά σωματεία διοργανώνουν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου. Τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Αθήνας και Ελευσίνας καλούν σε σύσκεψη αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στον 2ο όροφο.

Ανάλογη σύσκεψη γίνεται σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΑ (3ος όροφος) από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Μακεδονία - Θράκη

Ανάλογη είναι η δουλιά που ξεδιπλώνεται και στις άλλες περιοχές της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ορίστηκε στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στη λίστα των πόλεων της Μακεδονίας και της Θράκης που έχουν ήδη αποφασίσει τον τόπο και την ώρα των συγκεντρώσεων, προστέθηκε και η Βέροια (6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Αντωνίου).

Θεσσαλία

Αγωνιστικό προσκλητήριο δυναμικής και μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Οπως αποφάσισαν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ της περιοχής, τα συλλαλητήρια θα γίνουν στη Λάρισα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στα Τρίκαλα, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στη μάχη των προετοιμασιών ενόψει της 21ης Φλεβάρη ρίχτηκε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το οποίο σε συνεδρίαση της διοίκησής του, αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ