Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καμιά ανοχή στην οδηγία και τους υπερασπιστές της

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τα γραφεία της ΕΕ

Τα γραφεία της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη κατέλαβαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Motion Team

Τα γραφεία της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη κατέλαβαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Λίγες ώρες πριν τη χτεσινή μεγάλη εργατική συγκέντρωση στο Στρασβούργο, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο αντεργατικό νομοθέτημα για την απελευθέρωση των υπηρεσιών που προωθούν το ευρωενωσιακό κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Ενώ το μήνυμα καταδίκης της οδηγίας θα δοθεί ξανά έξω από τα γραφεία της ΕΕ, όπου θα κατευθυνθεί η πορεία στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη.

Οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν το κοινό υπόμνημα που συνυπογράφουν εκατοντάδες ταξικά Συνδικάτα όλης της χώρας, όπου σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Στόχος και αυτής της οδηγίας είναι να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα των υπηρεσιών. Η υπερψήφιση και η ενσωμάτωσή της στο εθνικό Δίκαιο κάθε χώρας θα σημάνει ένα νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Θα συντελέσει στο βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης».

Πορεία και κατάληψη στη Θεσσαλονίκη

Με μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία που κατέληξε σε κατάληψη των γραφείων της ΕΕ, απάντησαν στην οδηγία Μπολκεστάιν και στους εκφραστές της δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και από εκεί με πορεία διά μέσου των οδών Εγνατία, Ι. Δραγούμη, Ερμού και Αριστοτέλους, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΕΕ. Με τα πλακάτ και τα πανό να αποτυπώνουν τις διεκδικήσεις τους που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης. «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία όχι άλλα κέρδη για την πλουτοκρατία», βροντοφώναζαν.

Από τη χτεσινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα
Από τη χτεσινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα
Στην οδό Αριστοτέλους, σταμάτησαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΕ, αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών ανέβηκε στον 4ο όροφο και επέδωσε στον υπάλληλο το υπόμνημα των ταξικών δυνάμεων. Αμέσως μετά, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων και ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Για μισή ώρα, οι εργαζόμενοι διαδήλωναν στην είσοδο του κτιρίου. Με τα συνθήματά τους κατήγγειλαν το απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα που τσακίζει τα δικαιώματά τους: «Το δρόμο του αγώνα διαλέγει ο λαός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός». Και καλούσαν, «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη».

Αντίστοιχα, μαχητική διαδήλωση ενάντια στην οδηγία «Μπολκεστάιν» έγινε χτες το απόγευμα και στην Καβάλα.

Παγκύπρια στάση εργασίας

Παγκύπρια στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 11.30 χτες το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους στην προτεινόμενη οδηγία Μπολκεστάιν. Στη στάση εργασίας μετείχαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από διάφορους κλάδους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία χτες για μόνιμη και σταθερή εργασία (2012-12-08 00:00:00.0)
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ με οδυνηρά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα (2009-07-17 00:00:00.0)
Από 54 πόλεις το μήνυμα της αντίστασης (2006-02-17 00:00:00.0)
Πυρετώδεις προετοιμασίες σε όλη τη χώρα (2006-02-16 00:00:00.0)
Διαδήλωση ενάντια σ' ένα διαρκές έγκλημα (2002-08-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη (1997-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ