Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17Ν»
Την κράτηση μάρτυρα ζήτησε συνήγορος

Την κράτηση του μάρτυρα Κ. Μπακατσέλου και την απαγγελία κατηγορίας ψευδορκίας και ψευδομαρτυρίας σε βάρος του ζήτησε χτες ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Γ. Γκουντούνας, κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της «17Ν». Το αίτημα απορρίφτηκε από το δικαστήριο.

Στην ερώτηση του δικηγόρου γιατί στην πρώτη δίκη ισχυρίστηκε ότι δεν πήγε στην άκρη του μπαλκονιού της πολυκατοικίας, όπου στέκονταν, κάτω από την οποία έγιναν οι φόνοι των Ν. Μομφεράτου και Π. Ρουσσέτη, ενώ προχτές υποστήριξε ότι βρίσκονταν στην άκρη του μπαλκονιού, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ήταν στη μέση, έκανε και δυο βήματα και βρέθηκε στη γωνία. Υποστήριξε δε ότι είδε τον κατηγορούμενο Χριστόδουλο Ξηρό στα μάτια τη στιγμή που το μπαλκόνι από το οποίο ισχυρίζεται ότι είδε την ένοπλη επίθεση της «17Ν», έχει ύψος περίπου τέσσερα μέτρα από το δρόμο.

Ακολούθησε η εξέταση του μάρτυρα Κ. Κοντογιώργη, υπάλληλου δισκοπωλείου της περιοχής όπου έγινε η επίθεση. Ο μάρτυρας είπε ότι η περιοχή είχε ελάχιστο φωτισμό, δεν υπήρχε φορτηγάκι που να κλείνει το δρόμο στα αυτοκίνητα στην οδό Βουκουρεστίου και ότι οι δράστες πυροβόλησαν, αποχώρησαν και μετά το αυτοκίνητο του εκδότη έπεσε στη βιτρίνα παρακείμενου ζαχαροπλαστείου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Ι. Μυλωνάς κατήγγειλε ότι στην πρωτοβάθμια απόφαση αναφέρεται πως αναγνώστηκε η κατάθεση της μάρτυρα Α. Αρσένη, η οποία επιβεβαιώνει κατάθεση του κατηγορούμενου Π. Τσελέντη. Ομως, καμία κατάθεσή της δεν αναγνώστηκε. Επιπλέον, η μάρτυρας υποστηρίζει τα αντίθετα από αυτά που της αποδίδει η πρωτοβάθμια απόφαση. Εξάλλου, με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης Γ. Γκουντούνας κατήγγειλε ότι αστυνομικός ήθελε να του ανοίξει τους φακέλους της δικογραφίας παρά το ότι είχε περάσει από τους ελέγχους των μηχανημάτων ανίχνευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ