Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία των δικαστικών υπαλλήλων

Για το 2005 δεν προκηρύχτηκε καμιά θέση για πρόσληψη, αλλά ούτε για το 2006 (μέχρι τώρα) έχει γίνει πρόταση για προσλήψεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση»

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία κατεβαίνουν στις 20 και 21 Φλεβάρη οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, με ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ). Ολες οι δίκες το διήμερο της απεργιακής κινητοποίησης θα αναβληθούν ή θα ματαιωθούν με εξαίρεση τα αυτόφωρα και τις υποθέσεις που παραγράφονται. Ενα από τα βασικά αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων είναι η κάλυψη των 2.000 κενών οργανικών θέσεων.

Στο μεταξύ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) κάνει έκκληση στους δικαστικούς υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ αναφέρει ότι με βάση τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος των δικαστικών υπαλλήλων, που έγινε στην Αθήνα, θα έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Γενάρη, που ήταν άλλωστε και πρόταση της ΔΑΣ. Επίσης, η ΔΑΣ σημειώνει ότι έπρεπε να είχαν εισακουστεί οι προτάσεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων προς την ΟΔΥΕ για κινητοποιήσεις και οι τοπικοί σύλλογοι να είχαν προχωρήσει σε επιμέρους δραστηριότητες και κινητοποιήσεις, προβάλλοντας και εξειδικεύοντας τα κατά τόπους προβλήματα.

Στην έκκλησή της προς τους δικαστικούς υπαλλήλους για δυναμική συμμετοχή στη 48ωρη προειδοποιητική απεργία η ΔΑΣ σημειώνει ότι θα πρέπει να συμμετέχει σύσσωμος ο κλάδος γιατί:

  • Δεν προκηρύχτηκε καμιά θέση πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων για το 2005, αλλά ούτε και για το 2006 (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) υπάρχει πρόταση από τον υπουργό Δικαιοσύνης για πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, παρά τις μεγάλες ελλείψεις.
  • Το επίδομα ειδικών συνθηκών παραμένει στάσιμο από το 2000.
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνείται να υλοποιήσει την πρόταση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ειδικού λογαριασμού «πόρου» για τη χορήγηση αναδρομικών με βάση δύο αποφάσεις του ΣτΕ.

Στο μεταξύ, σε κινητοποιήσεις διαρκείας βρίσκονται από τη Δευτέρα οι δικαστικοί υπάλληλοι της Ζακύνθου με αίτημα την κάλυψη δέκα κενών οργανικών θέσεων. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και τις 24 Φλεβάρη. Αυτή τη στιγμή τα δικαστήρια λειτουργούν χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι στο Πρωτοδικείο Ζακύνθου, σε σύνολο 12 οργανικών θέσεων γραμματέων και δακτυλογράφων, υπηρετούν μόνο πέντε υπάλληλοι, ενώ αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στο Ειρηνοδικείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ