Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ
Στον αέρα οι εργαζόμενοι...

Στον «αέρα» βρίσκονται και οι εργασιακές σχέσεις στη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) ΑΕ. Η κυβέρνηση, αφού απαξίωσε την Εταιρία για δύο χρόνια - όταν και την άφησε χωρίς διοίκηση και πρόεδρο - ανακοίνωσε πρόσφατα την τοποθέτηση νέου προέδρου. Ωστόσο, η ανησυχία των εργαζομένων οξύνεται, με δεδομένο ότι θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για νέο γενικό κανονισμό προσωπικού αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις, με δεδομένο ότι η εταιρία θεωρείται...«ζημιογόνος». Η τοποθέτηση νέου προέδρου από την κυβέρνηση μπορεί να παρομοιαστεί μόνο ως «ασπιρίνη στον ετοιμοθάνατο»...

Η ΔΕΠΟΣ ΑΕ είναι μια από τις ελάχιστες δημόσιες επιχειρήσεις που θα μπορούσε να προωθήσει την κατασκευή λαϊκών κατοικιών υπέρ των εργαζομένων. Σήμερα, όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι τεράστια. Οι εργαζόμενοι από 1/1/2006 είναι απλήρωτοι και η σημαντική ακίνητη περιουσία της παραμένει ανεκμετάλλευτη. Σε αυτή την απαξίωση συνέβαλαν δύο παράγοντες: Αφ' ενός η κυβερνητική αδιαφορία που την άφησε για δύο χρόνια χωρίς ΔΣ και αφ' ετέρου η μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρία.

Η ΔΕΠΟΣ, μάλιστα, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε νέο γενικό κανονισμό προσωπικού από τα τέλη Απρίλη, κάτι που προβλέπεται από το νέο νόμο για τις πρώην ΔΕΚΟ (3429/05), όταν αυτές είναι «ζημιογόνες». Κατ' αυτό τον τρόπο τίθενται υπό ...«διαπραγμάτευση» ακόμη και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων!

«Το ζήτημα είναι τι θα διαχειριστεί η νέα διοίκηση. Φοβόμαστε ότι η εταιρία πάει για κλείσιμο», λέει στον «Ρ» ο Λυμπ. Αποστολόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΠΟΣ και συμπληρώνει: «Παραμένει ζητούμενο, αν η νέα διοίκηση έχει την εντολή να αξιοποιήσει το δυναμικό της εταιρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ