Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
«Αναπτυξιακές εταιρίες» για φορομπηχτικές «Συμπράξεις»

Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ

Τη σύσταση «αναπτυξιακών εταιριών» στο Δήμο Ηρακλείου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Ο ρόλος αυτών των επιχειρήσεων, που προχωρούν με βάση το νόμο για τις «Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα - ΣΔΙΤ» (που σχεδίασε το ΠΑΣΟΚ και θέσπισε τελικά η ΝΔ, ενώ η διοίκηση της ΚΕΔΚΕ έσπευσε να αποδεχτεί αμέσως) θα είναι αυτός του μεσάζοντα μεταξύ δήμου και ιδιωτών για την κατασκευή των δημοτικών έργων αποκλειστικά στη βάση της ανταποδοτικότητας και όχι του κοινωνικού οφέλους. Πρόκειται για ένα μηχανισμό ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μέσω νέων φορομπηχτικών βαρών, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι δημότες να αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά και για την κατασκευή, αλλά και για τη χρήση των έργων.

Στην ανακοίνωση του τμήματος ΤΑ και Περιβάλλοντος της ΝΕ Ηρακλείου, σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Από τους πρώτους και καλύτερους ο Δήμος Ηρακλείου έτρεξε να προλάβει ψηφίζοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο (πλην του εκπροσώπου της Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου, Στέλιου Ορφανού) τη σύσταση "αναπτυξιακών εταιριών", οι οποίες θα διαχειριστούν στο επόμενο διάστημα απευθείας τα χρήματα του Δ΄ ΚΠΣ.

Κλείνοντας, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως δίνεται άλλη μια ευκαιρία στο λαό να κατανοήσει βαθύτερα τον αντιλαϊκό ρόλο που παίζουν στην πλειοψηφία τους τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα. Να καταδικάσει, έτσι, τα κόμματα που τα στηρίζουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) και να ενισχύσει στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που θα στηρίξει το ΚΚΕ με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις. «Και όχι μόνον! Αλλά να συστρατευτεί μαζί με το ΚΚΕ στον αγώνα για τη συγκρότηση του πολυπόθητου κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ