Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πάρ' τους εσύ αμπάριζα...

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Τα λένε όλα μόνοι τους:

Δεδομένο 1ο: Οι μεγάλες ανατροπές στην αγορά εργασίας είναι ακόμα μπροστά: Επιτάχυνση της στρατηγικής της Λισαβόνας, για να γίνει πράξη μία ακόμα πρόβλεψη της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η ενίσχυση του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη, ώστε να γίνει πιο ισχυρός συνολικά ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ, έναντι των ΗΠΑ, του βασικού ανταγωνιστή. Αυτή η διαδικασία αγκαλιάζει κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.

Δεδομένο 2ο: Οι αστοί πολιτικοί εντέλλονται να παραμείνουν στις επάλξεις, για να αντιμετωπίσουν μια εργατική τάξη, που δε λέει να πάει άκλαφτη.

Δεδομένο 3ο: Η Αυτοδιοίκηση εντέλλεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Είτε μέσα από τα περίφημα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, όπου θα καθορίζει αυτή μεροκάματα και σχέσεις εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα (στα σκουπίδια οι συλλογικές συμβάσεις), είτε με ανατροπή των εργασιακών σχέσεων σ' αυτό καθαυτό το εργασιακό περιβάλλον των δήμων (προώθηση της μερικής απασχόλησης με όρους ιδιωτικής επιχείρησης μέσα στους δήμους).

Δεδομένο 4ο: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ανοιχτά ότι η μάχη των τοπικών εκλογών, μόνο με τοπικά ζητήματα δεν έχει σχέση. Λένε, έστω και μισή, την αλήθεια. Γιατί, πράγματι, τοπικά προβλήματα επί της ουσίας ποτέ δεν υπήρξαν. Κάθε τοπικό πρόβλημα είναι αντανάκλαση της κεντρικής πολιτικής. Με το κόλπο των τοπικών προβλημάτων, κατορθώνουν να παρουσιάζουν το στέλεχος ενός κόμματος σα να μην έχει καμία ευθύνη για την πολιτική που εφαρμόζει το κόμμα του, την οποία ο ίδιος συνυπογράφει, αλλά, ταυτόχρονα, εμφανίζεται σαν «άρχοντας τοπικών προβλημάτων».

Δεδομένο 5ο: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται να δώσουν μία μάχη με όρους κομματικής κυριαρχίας, δηλαδή για τη συνέχιση της ενιαίας πολιτικής που εφαρμόζουν πράσινοι και γαλάζιοι δήμαρχοι, αλλά με ξεχωριστό πολιτικό κέρδος ο καθένας για το κόμμα του στο κεντρικό πολιτικό πεδίο.

Στήνουν μια εύκολα αναγνωρίσιμη φιέστα, που παραπέμπει στο κόλπο με τους παπατζήδες. Οπου ο παπατζής και ο στημένος παίχτης είναι συνεννοημένοι, για να τσιμπήσεις εσύ το κορόιδο και να ποντάρεις. Εκεί στο δρόμο, που παίζεται ο «παπάς», το χάσιμο είναι μικρό, ό,τι χαρτζιλίκι έχεις πάνω σου. Οταν, όμως, το ίδιο πράγμα το κάνεις στις πολιτικές σου επιλογές, το χάσιμο είναι αμέτρητο.

Βάλε κάτω, ένα προς ένα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και βρες έστω ένα, που να μην έχει υπεύθυνο, είτε τη ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ και τους ΣΥΝεταίρους του. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Που σημαίνει: Κάνε καθαρό από τώρα: Μαύρο σ' όλο αυτό το σύστημα και τις πολιτικές του εκφράσεις. Μην τσιμπάς σ' έναν σκυλοκαυγά που αφορά το ποιος θα σε μασήσει!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ