Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Επιμένει στη συσκότιση η κυβέρνηση

Eurokinissi

Στην τακτική της μη αποκάλυψης της πραγματικότητας για το θέμα των υποκλοπών επιμένει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας.

Απαντώντας σε Επίκαιρες Ερωτήσεις και απευθυνόμενος στους βουλευτές ισχυρίστηκε ότι «την πλήρη αλήθεια για τη ζοφερή αυτήν υπόθεση, δεν την ξέρουμε ακόμη ούτε εμείς, ούτε εσείς». Κατά τον υπουργό, η αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας είναι το διακύβευμα της δικαστικής διερεύνησης «όλων των πτυχών και παραμέτρων του μεγάλου εγκλήματος των υποκλοπών».

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε εν κρυπτώ την όλη υπόθεση για έναν ολόκληρο χρόνο, ο Α. Παπαληγούρας ισχυρίστηκε ότι η αντιμετώπιση του θέματος έγινε με «υπευθυνότητα και καθαρότητα». Ο υπουργός άφησε αιχμές και για τη στάση της «Vodafone», λέγοντας ότι «η πρόσβαση στην αλήθεια δυσχεράνθηκε και από την αφαίρεση του παράνομου λογισμικού εκ μέρους της Vodafone». Οσον αφορά τη μη ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής διασφάλισης το απορρήτου των επικοινωνιών κατά τον Α. Παπαληγούρα σωστά δεν έγινε γιατί εκείνο το διάστημα η Αρχή δεν είχε ακόμα στελεχωθεί.

Για το θέμα των υποκλοπών, την ερχόμενη Τρίτη θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της αρχής διασφάλισης του απορρήτου Α. Λαμπρόπουλος, ενώ εκκρεμεί το αίτημα των βουλευτών της αντιπολίτευσης για την κλήση του διευθύνοντος συμβούλου της «Vodafone» Γ. Κορωνιά.

Σε νεκρό σημείο η έρευνα

Ενώ αναμένεται εντός των δέκα επόμενων ημερών να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας Γιάννης Διώτης για το θάνατο του στελέχους της «Vodafone» Κώστα Τσαλικίδη, αυτή καθ' αυτή η έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών που διενεργεί ο 24ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Ακτύπης ουσιαστικά ακόμα δεν έχει αρχίσει, αφού μέχρι σήμερα έχει κληθεί ένας μόνο μάρτυρας, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμα καταθέσει.

Χτες πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γιάννη Διώτη και του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Να σημειωθεί ότι ο Γ. Διώτης διέκοψε την κατάθεση μάρτυρα, προκειμένου να παραστεί στη σύσκεψη, για να την ολοκληρώσει αμέσως μετά. Ο μάρτυρας αυτός ήταν εργαζόμενος στην «Vodafone» που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Τσαλικίδη. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα ακόμα και συγγενείς εργαζομένων στη «Vodafone».

Στο μεταξύ, απορρίπτεται το αίτημα της οικογένειας Τσαλικίδη για εκταφή του πτώματος, καθώς εκτιμάται ότι μετά την παρέλευση ενός έτους δε θα βρεθεί τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ