Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ
Ρεσιτάλ ΠΑΣΟΚικής υποκρισίας

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας επιδόθηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωνε ότι το κόμμα του «προστατεύει τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων», καλούσε τους εργαζόμενους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες...

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε χτες ότι η «Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα που θα βασιστεί στην ανάπτυξη μέσω της φθηνής εργασίας», αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι χρειάζεται «η προσαρμογή» του «εργατικού κινήματος στις νέες συνθήκες» και μάλιστα έχρισε «μπροστάρη» αυτής της πορείας το ίδιο το εργατικό κίνημα. Τη θέση του δε αυτή τη χαρακτήρισε «άλλο δρόμο» και «άλλη αντίληψη» από αυτή της κυβέρνησης.

Βέβαια, ο ίδιος, πιστός στην πολιτική που υπηρετεί τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, έσπευσε να υιοθετήσει τη θέση του ΣΕΒ για κατάργηση συνδικαλιστικών οργανώσεων που μπαίνουν εμπόδιο στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, αναφέροντας: «Το πρόβλημα για μας δεν είναι η κατάργηση ενός ή δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων»...

Την ίδια στιγμή που δε θεωρούσε ...πρόβλημα την κατάργηση συνδικαλιστικών οργανώσεων, υποστήριζε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο την «προστασία του δικαιώματος της συλλογικής διαπραγμάτευσης, που είναι ένα βασικό δημοκρατικό δικαίωμα». Εντελώς υποκριτικά υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όταν από τη θέση της κυβέρνησης έβαλε τη βάση για την κατάργησή τους με τη θεσμοθέτηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. Συνεχίζοντας τη δημαγωγία ...ανακάλυψε ότι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από τη ΝΔ «υποσκάπτει την ασφάλεια του πολίτη».

Εξάλλου, η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου για κατάργηση συνδικαλιστικών οργανώσεων πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Την επιχείρηση που έχει στηθεί για να δημιουργηθεί ένα φιλολαϊκό προφίλ για τον Γ. Παπανδρέου και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως να καλυφτεί η συναίνεση που προσφέρει στη ΝΔ ενίσχυσαν χτες και οι «πράσινοι» συνδικαλιστές, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλο, να καλεί το ΠΑΣΟΚ να προστατεύσει «τα θεμελιώδη ζητήματα της δημοκρατίας», που «διακυβεύονται».

Παράλληλα, χτες, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του νέου πολιτικού φορέα «ΑΣΠΙΔΑ Ρομ». Μετά τη συνάντηση και σύμφωνα με τις δηλώσεις του γραμματέα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομ, Χρ. Λάμπρου, προτάθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «η σύσταση μιας επιτροπής που θα διερευνήσει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και σε ποιες περιοχές θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική συνεργασία της "ΑΣΠΙΔΑ Ρομ" με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές». Οπως μάλιστα ανέφερε ο Χρ. Λάμπρου, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το είδε κατ' αρχήν θετικά, υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα διερευνήσει την πρότασή μας κατ' αρχήν, αλλά εμείς πιστεύουμε ουσιαστικά ότι η πρόταση θα υλοποιηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ