Σάββατο 18 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΔΥΝΑΣΤΗ;

ΘΕΜΑ ΚΑΡΕΚΛΑΣ (1): «Με μία σχεδόν προεκλογική ομιλία που ενθουσίασε τους βουλευτές του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό (...) "Συμπεριφέρεται ο πρωθυπουργός σαν να είναι ο Δήμος της Αθήνας προνόμιο και κομματικός αναβατήρας στελεχών της ΝΔ. Επιτέλους, πρέπει η Αυτοδιοίκηση να χειραφετηθεί από αυτή τη λογική της κομματοκρατίας από τη ΝΔ, και θα παλέψουμε εμείς ακριβώς προς αυτό τον στόχο"» (το ρεπορτάζ από τον Βασίλη Σκουρή στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΘΕΜΑ ΚΑΡΕΚΛΑΣ (2): «Ο πρώτος διετής κύκλος τελειώνει και μπαίνουμε σε μια νέα φάση. Φάση πόλωσης, σύγκρουσης και όξυνσης, η οποία θα κορυφωθεί στις δημοτικές εκλογές (...) Η μάχη των δημοτικών εκλογών έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη ΝΔ πολλαπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε για το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν (...) Ενα άσχημο αποτέλεσμα για τη ΝΔ στις δημοτικές εκλογές όμως θα επιδράσει καταλυτικά στην ψυχολογία της βάσης και θα πυροδοτήσει έναν κύκλο εσωστρέφειας στην παράταξη» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΕΧΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ: «Περισσότερους από 30.000 ανέργους θα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης με θέσεις μερικής απασχόλησης σε περιοχές με υψηλούς δείκτες ανεργίας (...) Θα εργάζονται 4 ώρες ημερησίως και πέντε μέρες τη βδομάδα (...) Η επιδότηση αναμένεται να κυμανθεί στα 7-8 ευρώ ημερησίως» (το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).

Η ΒΑΣΗ: «Κι όμως παρατηρούνται αλλαγές σε βασικά σημεία (...) Το υψηλό κόστος απόλυσης ανθρώπων με συμβόλαια αόριστης διάρκειας - φυσικό αντικίνητρο για προσλήψεις (...) Οι κυβερνήσεις επέτρεπαν στους εργοδότες να προσλαμβάνουν περισσότερους υπαλλήλους με μικρής διάρκειας συμβόλαια. Κάτι που δημιούργησε μια δίπολη αγορά εργασίας ανασφαλών "υπαλλήλων μικρής διάρκειας" και εξασφαλισμένων "υπαλλήλων μακράς διάρκειας" (...) Παραδόξως η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση ήρθε από τη Γαλλία, όπου οι νέοι υπάλληλοι τίθενται υπό επιτήρηση για τα πρώτα δύο χρόνια των μακράς διαρκείας συμβολαίων τους (...) Η μάχη για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας θα είναι σκληρή λόγω της προσκόλλησης των συνδικάτων στο υπάρχον καθεστώς. Η μάχη όμως έχει ήδη ξεκινήσει και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να παραμείνουν στις επάλξεις» (το άρθρο σε «Financial Times» / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ