Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αυτός φταίει που... είναι μαύρος!

«Λαμβανομένου εξάλλου υπόψη ότι τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας εφήρμοσαν τους νόμους έχοντας ως σκοπό να προστατεύσουν την έννομη τάξη μας από το μεγάλο και ανεξέλεγκτο κύμα λαθρομεταναστών, για την ένταξη των οποίων δε διέθετε η Ελληνική Πολιτεία την απαραίτητη υποδομή αλλά και του εξ αυτού του λόγου αυξημένο κύμα εγκληματικότητας που μάστιζε την Ελληνική κοινωνία, καθίσταται σαφές ότι και εάν ακόμη έλαβαν χώρα οι επικαλούμενες από την προσβαλλόμενη απόφαση παράνομες πράξεις των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ., οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτές έλαβαν χώρα, ο σκοπός τον οποίο έτειναν να εξυπηρετήσουν δε συνιστούν τέτοια κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειάς του ώστε να δικαιολογείται η επιδίκαση σ' αυτόν της όποιας χρηματικής ικανοποίησης»!

*

Με αυτήν την επιχειρηματολογία το ελληνικό Δημόσιο «νομίμως εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών» εφεσιβάλλει - ζητώντας την ακύρωσή της - απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο επιδίκασε αποζημίωση για αποκατάσταση ηθικής βλάβης 12.000 ευρώ σε μετανάστη από το Μπανγκλαντές. Ο ατυχής φτωχοδιάβολος (όπως αποκάλυψαν χτες «Τα Νέα») κρατήθηκε παράνομα επί ένα χρόνο στα κρατητήρια του Τμήματος Αλλοδαπών Πειραιά και αυτά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κι όμως, η κυβέρνηση επιδιώκει τη μη καταβολή της αποζημίωσης επικαλούμενη λόγους επικινδυνότητας γενικώς κι αορίστως όλων των λαθρομεταναστών, οι οποίοι λόγοι επιτρέπουν ακόμη και την παραβίαση των νόμων (γραπτών και άγραφων) από πλευράς των αρχών.

Και μετά μένουν κάποιοι τάχα έκπληκτοι από τα φαινόμενα ρατσισμού κι από τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Πάλι καλά που οι εκπρόσωποι του κ. Αλογοσκούφη δεν έριξαν και το επιχείρημα ότι δε φταίνε οι παρανομίες των οργάνων της ΕΛΑΣ, αλλά ο μετανάστης που... «είναι μαύρος»! Με τη «μαυρίλα» τους τίποτα δεν αποκλείεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ