Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»
Σήμερα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση

Σήμερα τελικά θα συζητηθεί στη Βουλή η πολυσυζητημένη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εξαιρούνται οι Κοινότητες Βραχασίου, Τσαρατσάνης και Ζωνιανών από τις συνενώσεις του «Καποδίστρια», παρά την «κοινοβουλευτική ντρίπλα» που επιχείρησε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε στη Βουλή την προσάρτηση της επίμαχης διάταξης - που αρχικά περιεχόταν σε τροπολογία - στο άρθρο 30 του νομοσχεδίου του υπουργείου, οδηγώντας αιφνιδιαστικά στην άμεση συζήτησή του. Ομως, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αποδέχτηκε τη συζήτηση του εν λόγω άρθρου σήμερα το πρωί.

Τοποθετούμενος συνολικά για το θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, τόνισε πως «οι συνενώσεις δεν μπορούν να γίνονται υποχρεωτικά», ζητώντας η εν λόγω ρύθμιση «να επεκταθεί, να συμπεριλάβει όλες τις κοινότητες που διεκδικούν την αυτονομία τους». Ασκώντας κριτική στον «Καποδίστρια», σημείωσε ότι «επιτάχυνε την ερήμωση της υπαίθρου» προσθέτοντας πως παράλληλα «η ερήμωση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται» αφού «με τον "Καποδίστρια" ή όχι αν δε δοθούν χρήματα στις κοινότητες, αν δεν αλλάξει πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δε θα υπάρξουν λύσεις». Ο Τ. Τσιόγκας τόνισε ότι «ο "Καποδίστριας" συνδέεται με τις δημοτικές εκλογές, για τον έλεγχο των δήμων και των νομαρχιών» προκειμένου να στηριχτούν οι πολιτικές που στοχεύουν στην «παράδοση όλων των τομέων της ζωής του λαού στους δήμους και τις κοινότητες στο κεφάλαιο».

Στο μεταξύ, χτες, κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ συνέχισαν τη δήθεν «αντιπαράθεση» σχετικά με την τροπολογία, όταν αμφότερες οι πλευρές έχουν συναινέσει στην έναρξη διαλόγου για λιγότερους δήμους, ώστε αυτοί να αντεπεξέρχονται καλύτερα στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί, να διαχειρίζονται δηλαδή την αντιλαϊκή πολιτική. Την ώρα δε που ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλος, ζητούσε την απόσυρση της τροπολογίας, κάτοικοι διαφόρων κοινοτήτων, με συγκεντρώσεις τους, χτες, ζητούσαν να αυτονομηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ