Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ»

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη χτεσινοβραδινή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ για τις αντιδραστικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ αυτών και στελέχη του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ο δήμαρχος Νίκαιας και εκπρόσωποι φορέων

«Ο λαός, με δεδομένες και τις νέες αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να βγάζει τα αναγκαία συμπεράσματα, να γυρίσει την πλάτη του σ' αυτές τις πολιτικές, καταψηφίζοντας τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ».

Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, μιλώντας χτες βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς του ΚΚΕ, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Νίκαιας, με θέμα τις «Νέες αντιδραστικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Η ψήφος, υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής, πρέπει να δώσει και την προοπτική της αντίστασης, της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, κόντρα στην υποταγή που διδάσκουν. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων είναι η απάντηση του λαού».

Μιλώντας για το νέο κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο περνά την πολιτική της άρχουσας τάξης ενταγμένη και ευθυγραμμισμένη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Αφού ανέφερε αναλυτικά όλες τις αλλαγές που δρομολογούνται στην Αυτοδιοίκηση, επισήμανε: «Επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας για μετατροπή των δήμων, στα πλαίσια της εφαρμογής των νόμων της αγοράς και με υποχρεωτική υποταγή στις πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, σε Δούρειο Ιππο της εισχώρησης του κεφαλαίου και στο Δημόσιο, σε όλους τους τομείς και υπηρεσίες του. Αποτέλεσμα αυτών είναι νέα τέλη στους εργαζόμενους και ανατροπές σε εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που έρχονται, αφού αυτό επιτάσσει το υψηλότερο δυνατό κέρδος των ιδιωτών».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η μεταφορά στην ΤΑ αρμοδιοτήτων και μάλιστα υποχρεωτική, γίνεται για να αποποιηθεί η κεντρική εξουσία των ευθυνών της, για τη διάσπαση του ενιαίου δημόσιου χαρακτήρα ολόκληρων τομέων και τέλος να ρίξει τα οικονομικά βάρη στους εργαζόμενους. Τα ίδια και χειρότερα, επισήμανε, αναμένονται για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, που στην ΚΕΔΚΕ ομόφωνα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ ζητούν να μεταφερθούν στους δήμους.


Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Στ. Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας, ανέδειξε τις διαφορές στην άσκηση της πολιτικής με τις πρασινογάλαζες και ροζ δημοτικές αρχές, σημειώνοντας: «Σ' ό,τι αφορά την οικονομική μας πολιτική, δεν επιβάλαμε καμία αύξηση των ανταποδοτικών τελών και παράλληλα διεκδικήσαμε και αποσπάσαμε οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό». Σημείωσε την άμεση αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου μετά την επιβολή της πολιτικής επιστράτευσης από την κυβέρνηση σε βάρος των ναυτεργατών «όπου με ομόφωνη απόφασή μας καταγγείλαμε τη συγκεκριμένη πολιτική ενέργεια και κατεβήκαμε στο λιμάνι για να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους απεργούς ναυτεργάτες».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Μάκης Χαλβατζάρας και ο Απόστολος Βούλγαρης, στελέχη της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ο Νίκος Μανιάτης - Μπατής, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, ο Απόστολος Συρίγος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ