Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Βγαίνουν στη σύνταξη πριν να πεθάνουν!

«Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και το πάγωμα των συντάξεων επί διετία αποφάσισε η κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ αποσκοπώντας να βελτιώσει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια ταμεία λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της υψηλής ανεργίας» (το θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Μέτρα Ρέππα γρήγορα!

«Η ένταξη 8 ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και των ποσοστών αναπλήρωσης από το 2008 και μετά, η ανανέωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων καθώς και η ουσιαστική εφαρμογή του θεσμού των επαγγελματικών ταμείων, είναι ορισμένες από τις εκκρεμείς διατάξεις του νόμου Ρέππα τις οποίες καλείται η κυβέρνηση να εφαρμόσει μέσα στο επόμενο διάστημα» (η υπενθύμιση από τον Ν. Χατζησάκο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Και να διορθωθούν οι αδικίες

«Εως και 10 χρόνια περισσότερο θα κληθούν να εργαστούν κάποιες κατηγορίες εργαζομένων (κυρίως οι γυναίκες) ενώ κάποιες άλλες θα χάσουν μέχρι και 20% της σύνταξης (...) "υπάρχουν μεγάλες αδικίες στο σύστημα μεταξύ κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων αλλά και μεταξύ γενεών". Η φράση αυτή του Γιώργου Αλογοσκούφη δίνει το στίγμα των αλλαγών που θα επιχειρηθούν στα όρια της ηλικίας και στο ύψος των συντάξεων τόσο από Ταμείο σε Ταμείο όσο και μεταξύ κατηγοριών ασφαλισμένων, όπως οι εργαζόμενοι προ και μετά του 1993» (το ρεπορτάζ στην «PRESS time»)

Μέχρι να φαγωθούμε μεταξύ μας

«Αρνητικό ήταν πέρσι το ισοζύγιο απασχόλησης (...) συνολικά κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, οι αναγγελίες πρόσληψης, ανήλθαν στα 1,07 εκατομμύρια, οι καταγγελίες σύμβασης στις 675.491 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις στις 402.167» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ