Σάββατο 25 Μάρτη 2006 - Κυριακή 26 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την 185η επέτειο της 25ης Μάρτη 1821

Η Επανάσταση του λαού μας το 1821 έχει σύγχρονο μήνυμα. Αποδείχνει πως ο δρόμος της οργανωμένης και αποφασιστικής πάλης είναι αυτός που συμφέρει το λαό για να γλιτώσει από τα δεινά που του επιβάλλουν οι δυνάστες και όχι ο δρόμος της υποταγής.

Ο ξεσηκωμός ενάντια στην τότε ισχυρή και κραταιά «νέα τάξη πραγμάτων» της οθωμανικής αυτοκρατορίας, των κοτζαμπάσηδων και της «Ιερής Συμμαχίας», έγινε γιατί ο λαός «παράκουσε» και αγνόησε τις φωνές της υποταγής που παρουσιάζονταν με το προσωπείο της «φρονιμάδας» και του «ρεαλισμού».

Το ΚΚΕ καλεί και σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά μεσαία στρώματα να απορρίψουν συνολικά τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου και την πολιτική των κομμάτων που το υπηρετούν.

Καμιά υποταγή στους αντιδραστικούς στόχους της ΕΕ για την «ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία» και την «απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου». Απεγκλωβισμός από τα κόμματα που την υποστηρίζουν και την υλοποιούν. Αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος που οδηγεί στη γενική οπισθοδρόμηση, στην αφαίρεση των στοιχειωδών δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας. Ο λαός μας έχει τη δύναμη και μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Με τη δική του αντιιμπεριαλιστική συμμαχία και την αποφασιστική του πάλη μπορεί να απαλλαγεί από τα δεινά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και να κατακτήσει ένα μέλλον που θα του ανήκει, χωρίς ανεργία, φτώχεια και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η εποχή μας, οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, απαιτούν ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία. Κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και λαϊκή εξουσία. Μόνο έτσι ο λαός θα είναι ελεύθερος και θα ορίζει αυτός το πώς θα διανεμηθεί ο πλούτος που παράγει.

ΑΘΗΝΑ 23/03/2006

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ