Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταθερά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

«Η 26η Ιούνη αποτελεί μια αφορμή για προβληματισμό και δράση ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και υπογραμμίζει: «Η ΚΝΕ δε δραστηριοποιείται ενάντια στα ναρκωτικά μόνο ενόψει της 26ης Ιούνη με ευκαιριακό τρόπο. Η δράση της οργάνωσής μας είναι σταθερά προσανατολισμένη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

«Καταθέτουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, καθημερινά τη δική μας συμβολή στη διαμόρφωση ισχυρών προσωπικοτήτων, που δεν έχουν ανάγκη "τεχνητούς παραδείσους" και υποκατάστατα:

  • Με την ανάπτυξη των αγώνων της νεολαίας για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή.
  • Προβάλλοντας τη συλλογικότητα, την αγωνιστική, ανυπότακτη, αισιόδοξη στάση ζωής ενάντια στον ατομικισμό, στα ιλουστρασιόν πρότυπα του καπιταλισμού, στον πολιτισμό, γενικότερα, ενός συστήματος που σαπίζει και αξιοποιεί τα ναρκωτικά για την κοινωνική και πολιτική απονέκρωση των νεανικών συνειδήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, όλες οι στατιστικές αναγνωρίζουν τη ραγδαία επέκταση της τοξικομανίας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Σοβαρές ευθύνες γι' αυτό φέρει η κυβέρνηση της χώρας επειδή:

  • Με την πολιτική της εντείνει τα προβλήματα της νεολαίας και τα αδιέξοδα στη ζωή και το μέλλον της, πολλαπλασιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την τάση αναζήτησης "τεχνητών παραδείσων".
  • Υποχρηματοδοτεί την πρόληψη, τις θεραπευτικές κοινότητες και τα προγράμματα θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.
  • Με τις νομοθετικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια, έχει ουσιαστικά διευκολυνθεί η εμπορία και η διακίνηση των ναρκωτικών.
  • Με τη δημιουργία προγραμμάτων "συντήρησης". Με την προώθηση από επίσημα κυβερνητικά στελέχη απόψεων "διαχωρισμού" και "νομιμοποίησης", καλλιεργείται η αποδοχή της χρήσης ναρκωτικών και ο συμβιβασμός με το πρόβλημα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΚΝΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε το κίνημα της νεολαίας να εντείνει τη δράση του ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στην πάλη του για τα δικαιώματα της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ