Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Την Τετάρτη η κινητοποίηση

Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης πραγματοποιούν τη συγκέντρωσή τους οι ΕΒΕ

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν την ερχόμενη Τετάρτη οι επαγγελματοβιοτέχνες της χώρας, απαιτώντας την επίλυση των καίριων προβλημάτων που «στραγγαλίζουν» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Η κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κάνιγγος στις 8 το βράδυ. Η απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ να εξαγγείλει κινητοποιήσεις λήφθηκε κάτω από το βάρος των συσσωρευμένων προβλημάτων που δημιουργεί η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και της συνεπούς στάσης της ΔΗΚΕΒΕ και των επαγγελματοβιοτεχνών των οποίων η αβεβαιότητα καθημερινά κορυφώνεται, λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, που θέτει στο περιθώριο τη μικρομεσαία επιχείρηση και τον αυτοαπασχολούμενο.

Τα βασικότερα αιτήματα που προβάλλονται στα πλαίσια της κινητοποίησης, είναι το φορολογικό, αφού οι επαγγελματοβιοτέχνες υφίστανται μια άνευ προηγούμενου αφαίμαξη, το ασφαλιστικό, που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα λόγω των περικοπών της κρατικής επιχορήγησης και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμφάνιση των πολυκαταστημάτων, που «στραγγαλίζουν» τα μικρομάγαζα, το ζήτημα της χρηματοδότησης, η περιφρούρηση του ωραρίου κ.ά.

Ασχετα με το ποια θα είναι η εξέλιξη της συγκεκριμένης κινητοποίησης, οι επαγγελματοβιοτέχνες χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη τη συνέχιση του αγώνα, αφού στα πλαίσια της «παγκοσμιοποίησης» και της «ανταγωνιστικότητας», τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται. Για την επίλυση των προβλημάτων, πρέπει να υπερκεραστεί η αδράνεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ και οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι έμποροι, αλλά και γενικά όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, πρέπει να συστρατευθούν σε ένα κοινό αγώνα, απόκρουσης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ