Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Κοινωνικό κίνημα κόντρα στις αιτίες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

«Η φετινή 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, έρχεται να δώσει μια ηχηρή απάντηση στις θριαμβολογίες κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων για την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η ανακοίνωση, που το μεγάλο κεφάλαιο μετράει τα κέρδη του, ο ελληνικός λαός μετράει τα πεθαμένα στους δρόμους παιδιά του. Τα παιδιά που το μέλλον τους έτσι και αλλιώς είναι υποθηκευμένο στο βωμό της "οικονομίας της αγοράς", της όξυνσης της κοινωνικής κρίσης, της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αποξένωσης και των ατομικών "λύσεων". Αυτή η πραγματικότητα αντανακλάται και μέσα στην όξυνση του προβλήματος των ναρκωτικών. Διαπιστώνεται, με τραγικό τρόπο, η αύξηση των θανάτων λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Περισσότεροι νέοι άνθρωποι, σ' όλο και μικρότερες ηλικίες παγιδεύονται στους ψεύτικους παραδείσους. Νέες ουσίες, νέοι τρόποι χρήσης κάνουν την εμφάνισή τους. Αυξάνεται ο τζίρος της παράνομης ναρκοοικονομίας. Ο χαρακτήρας της τοξικομανίας γενικεύεται και οδηγεί πλέον στην πολυτοξικομανία. Υψιστες κατά συνέπεια είναι οι ευθύνες και της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα της αντιναρκωτικής πολιτικής. Η ελληνική κυβέρνηση κινείται στα πλαίσια της διαχείρισης του προβλήματος μέσα από τις πολιτικές της μείωσης της βλάβης. Απροκάλυπτα συρρικνώνει τις κοινωνικές παροχές, μειώνει αντί να αυξάνει τα κονδύλια των θεραπευτικών κοινοτήτων, ενισχύει τις υπηρεσίες διανομής υποκατάστατων, προωθεί τη "ναρκοκουλτούρα", καλλιεργεί την ιδέα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών ουσιών. Μέσα από τις λογικές της νομιμοποίησης, του διαχωρισμού σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, επιχειρεί να νομιμοποιήσει τα αίτια που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα, να θεσμοθετήσει ένα ιδιότυπο κοινωνικό περιθώριο, να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη συνήθεια να ζει με τα ναρκωτικά».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚΕ είναι αντίθετο τόσο με την ισχύουσα κατασταλτική πολιτική που φυλακίζει τους χρήστες και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους, όσο και με τις πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος. Το ΚΚΕ πιστεύει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος, που θα παλεύει ενάντια στις αιτίες που παράγουν το πρόβλημα. Σ' αυτή την κατεύθυνση στηρίζει τη μόνη ρεαλιστική λύση, που είναι η πολιτική πρόληψης - θεραπείας και η κοινωνική επανένταξη. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ουσιαστική και ριζική αντιμετώπιση, δεν μπορεί να υπάρξει σε συνθήκες κυριαρχίας του κέρδους και της δήθεν "ελεύθερης οικονομίας"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις (2015-06-18 00:00:00.0)
Η επιστημονική γνώση το «όπλο» απέναντι στα αντιδραστικά ιδεολογήματα (2012-02-12 00:00:00.0)
«Εγκλημα η νομιμοποίηση των ναρκωτικών» (2011-10-11 00:00:00.0)
Για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών (2007-09-12 00:00:00.0)
Αγώνας για ζωή χωρίς ναρκωτικά (2001-04-08 00:00:00.0)
Η «αριστερή» συντήρηση (2000-02-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ