Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

Οσοι Λευκορώσοι φοιτητές χάσουν το έτος τους λόγω απουσιών, εξαιτίας της συμμετοχής τους στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης για την ανατροπή του Λουκασένκο θα μπορούν να συνεχίσουν του χρόνου τις σπουδές τους στην Πολωνία! Αυτό έκαναν γνωστό τις τελευταίες μέρες οι αρχές αυτής, της γειτονικής με τη Λευκορωσία, χώρας. Κι ήταν μόνο η κορυφή του «παγόβουνου» της έντονης ανάμειξης της Πολωνίας στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη Λευκορωσία, στα πλαίσια της γενικότερης παρέμβασης ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ.

Η απάντηση δεν άργησε! Στις 27/3 δικαστήριο του Μινσκ καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μερών τον πρώην πρεσβευτή της Πολωνίας στη Λευκορωσία Μ. Μασκέβιτς, που οι αρχές έπιασαν μαζί με μερικές δεκάδες «κατασκηνωτές» της αντιπολίτευσης, τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου. Επίσης οι λευκορώσικες αρχές εμπόδισαν την είσοδο στη χώρα το βράδυ των εκλογών στον Γ. Ντομπρόφσκι, πρόξενο της Πολωνίας στην πόλη Γκρόντνο.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας μετέδωσε πληροφορίες των αρχών ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες το βράδυ των εκλογών ο Χαβιέρ Σολάνα, έδινε οδηγίες στον Α. Μιλινκέβιτς, υποψήφιο της αντιπολίτευσης, για το πώς θα πρέπει να δράσουν οι δυνάμεις του.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ