Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Η σκυτάλη στα παιδιά των μεταναστών

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--

Η θύελλα που έχει προκαλέσει η μεταρρύθμιση του νόμου περί μετανάστευσης που προωθεί η κυβέρνηση Μπους και ψηφίζεται εντός της βδομάδας στην αμερικανική Γερουσία δε λέει να κοπάσει. Τη Δευτέρα, τη σκυτάλη από τους γονείς τους πήραν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, κυρίως από τα ισπανόφωνα προάστια του Λος Αντζελες και διαδήλωσαν στους δρόμους κατά της μεταρρύθμισης του νόμου περί μετανάστευσης.

Οι μαθητές έκαναν αποχή ενώ οι φοιτητές άφησαν τα αμφιθέατρα... για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, που σηματοδότησε ουσιαστικά την τέταρτη ημέρα κινητοποιήσεων που έχουν οργανώσει ενώσεις μεταναστών, ιδίως ισπανόφωνων, στο Λος Αντζελες αλλά και σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια. Την ίδια στιγμή διαδηλώσεις έγιναν στο Τέξας, στο Μίσιγκαν, στη Μασαχουσέτη και σε άλλες αμερικανικές πολιτείες. Τα αιτήματα κοινά: διαμαρτύρονται για τη νομοθεσία Σενσεμπρένερ που μπορεί να λειτουργήσει απαγορευτικά για τα παιδιά των μεταναστών που δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα και την πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το περασμένο Σάββατο εκατομμύρια μεταναστών είχαν συμμετάσχει στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Απαιτώντας «Φτάνει πια!» στους αντεργατικούς και ρατσιστικούς νόμους για τους μετανάστες. «Φτάνει πια!» στις διακρίσεις, στους εξευτελισμούς, στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, στο θάνατο... και για να ζητήσουν «αμνηστία» για τα 12 εκατ. μεταναστών χωρίς έγγραφα που ζουν κι εργάζονται στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ