Πέμπτη 6 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΟΥΣΑ
Αλληλεγγύη, το όπλο της εργατιάς

Με τους απολυμένους των κλωστηρίων βρέθηκαν προχτές γυναίκες της ΟΓΕ από τη Θεσσαλονίκη

Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Στο βήμα η Δέσποινα Γραμματικοπούλου
Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Στο βήμα η Δέσποινα Γραμματικοπούλου
Η αλληλεγγύη είναι τροφοδότρια δύναμη του αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της. Αυτό αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά το βράδυ της Τρίτης, όταν δεκάδες γυναίκες μέλη των Συλλόγων της ΟΓΕ στη Θεσσαλονίκη, του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Αγίου Παύλου αλλά και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, βρέθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Στις 6 το απόγευμα, ξεκίνησαν από την πλατεία Καρατάσου και με πορεία, φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Εκεί τους περίμεναν οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας» και της «Τρικολάν». Ολοι μαζί, μπήκαν στην αίθουσα όπου κάθε Τρίτη οι απολυμένοι πραγματοποιούν Συνέλευση για να εξετάσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν τα νέα αγωνιστικά βήματά τους. Εκεί η Δέσποινα Γραμματικοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, απευθύνθηκε στις εργάτριες και τους εργάτες: «Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος όταν έχει σαν βάση το δίκιο, την αλληλεγγύη, την αυταπάρνηση και την αποφασιστικότητα που δείξατε εσείς», είπε.

«Η συμπαράστασή σας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά, χωρίς υποχωρήσεις, μέχρι τη δικαίωση», είπε ο Βασίλης Πιτσαλίδης, γραμματέας του Σωματείου «Β». Και ο πρόεδρος του ΕΚΝ Χρήστος Τρεμπελής, ανανέωσε το ραντεβού στο δρόμο του αγώνα, ανακοινώνοντας ότι στο πλαίσιο της απεργίας στις 13 Απρίλη οι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, στο πλάι των ταξικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ