Πέμπτη 6 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνδιάσκεψη για τις δημοτικές εκλογές

Επιταχύνονται οι οργανωτικές προετοιμασίες της ΝΔ ενόψει των δημοτικών εκλογών, με πρωταρχικό, αλλά ανομολόγητο, στόχο την αποτροπή έκφρασης της λαϊκής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης στις κάλπες.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται αύριο το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συνδιάσκεψη - φιέστα για την Αυτοδιοίκηση, με τη συμμετοχή χιλιάδων στελεχών που εμπλέκονται στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του αναμένεται να επαναλάβει το γνωστό σλόγκαν ότι «τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες», σε μια προσπάθεια να περάσει σε δεύτερο πλάνο τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής αναμέτρησης, πράγμα που εξυπηρετεί τους πολιτικούς σχεδιασμούς του. Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος επιδιώκει να υποβαθμίσει την πολιτική σημασία των δημοτικών εκλογών ακριβώς για να «προφυλάξει» την πολιτική «των μεταρρυθμίσεων» από ένα διαφαινόμενο ηχηρό χαστούκι από τα λαϊκά στρώματα, πράγμα που θα μπορούσε να επηρεάσει κυρίως το ρυθμό της αντιλαϊκής επέλασης.

Ενόψει της συνδιάσκεψης ο Κ. Καραμανλής είχε χτες συνάντηση με τον υποψήφιο για το Δήμο Αθήνας Ν. Κακλαμάνη και τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη. Από τις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος ο Ν. Κακλαμάνης φάνηκε καθαρά ότι το όραμά του είναι να γίνει ακόμα ένας «καλός» γαλάζιος δήμαρχος, φίλος και συνεργάτης της κυβέρνησης και μακριά από τα προβλήματα των λαϊκών γειτονιών και στρωμάτων. Η προγραμματική προετοιμασία του, όπως είπε, περνάει μέσα από τη συνεργασία που θα έχει τις επόμενες μέρες με τους «συναρμόδιους» υπουργούς Εσωτερικών και ΥΠΕΧΩΔΕ... Παράλληλα έκανε προσπάθεια να κλείσει το «μέτωπο» που έχει ανοίξει με τον αντικαταστάτη του στο υπουργείο Υγείας, Δ. Αβραμόπουλο, εμφανιζόμενος υπέρμαχος της ενότητας της παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ