Πέμπτη 6 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ενοχλούν κυρίως οι απρεπείς πράξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ

Κληθείσα από δημοσιογράφο να σχολιάσει τις αποδοκιμασίες εναντίον του Γ. Παπανδρέου σε συγκέντρωση της ΔΑΠ στην οποία μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου:

«Οι προσωπικές μου εμπειρίες είναι προδικτατορικές, όταν Εκοφίτες πέταγαν τους συνδικαλιστές φοιτητές, που πάλευαν, από τα παράθυρα. Στην πορεία βεβαίως σταμάτησε αυτό, αλλά ας μη μιλάμε ωραιοποιημένα για το παρελθόν. Αναμφισβήτητα από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ απορρίπτεται αυτού του τύπου η αντιπαράθεση. Εμείς είμαστε υπέρ της οξυμένης αντιπαράθεσης με πολιτικά, ιδεολογικά και άλλα επιχειρήματα. Είμαστε εναντίον των φραστικών τόνων, που στην ουσία κρύβουν συναινέσεις. Η μαχητικότητα μιας παράταξης, όπως είναι π.χ. η παράταξη που συμμετέχει η ΚΝΕ, βρίσκεται όχι στον πόλεμο της φράσης, αλλά στις θέσεις, στις προτάσεις και στον τρόπο αντιπαράθεσης. Τώρα, όταν μέσα στη Βουλή υπάρχει αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επί χρόνια αυτού του τύπου, καταλαβαίνετε ότι μέσα στη νεολαία, που εν πάση περιπτώσει είναι και πιο ελευθερόστομη, τα πράγματα χειροτερεύουν.

Με την ευκαιρία υπάρχουν χειρότερα πράγματα που γίνονται μέσα στο πανεπιστήμιο και δε θα μιλήσω τώρα για πολιτισμό κλπ. Θα μιλήσω για τη μετατροπή των παρατάξεων των κομμάτων εξουσίας και καλύτερα να πω για τα ηγετικά τους όργανα - γιατί δεν μπορώ να πάρω στο λαιμό μου όλα τα μέλη - σε μηχανισμούς ρουσφετολογίας. Εδώ υπάρχουν συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ που μοιράζουν θέματα εξετάσεων - σε συνεργασία με ένα μέρος των καθηγητών - και μαζεύουν έτσι ψήφους.

Ηταν απαράδεκτα αυτά που ειπώθηκαν και ο τρόπος που ειπώθηκαν και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν το συζητώ, δεν τα βάζω όλα σε ένα τσουβάλι. Αλλά, κοιτάξτε, αν θέλει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μιλήσουν για πολιτικό πολιτισμό πρέπει να πάνε να ψάξουν τι κάνουν - θα υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια - τα στελέχη τους μέσα στα πανεπιστήμια. Αγοράζουν, πουλάνε μεταθέσεις από το ένα στο άλλο πανεπιστήμιο, δίνουν σημειώματα. Και όχι μόνο. Αυτή η σήψη έχει φτάσει στα σχολεία, στα λύκεια, όπου έχουν μετατραπεί οι μαθητικές κοινότητες σε συνεργάτες των τουριστικών γραφείων για τις εκδρομές. Λοιπόν, ας μη μας ενοχλεί - χωρίς να λέω ότι το εγκρίνω - μια απρεπής φράση, πάνω από όλα πρέπει να μας ενοχλούν οι απρεπείς πράξεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους έχουν πληρώσει ακριβά την κοινή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (2009-05-08 00:00:00.0)
Γιορτινό κλίμα παρά τα προβλήματα (2005-04-14 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή (2004-05-07 00:00:00.0)
Πλήγμα στο δημοκρατικό φρόνημα της πανεπιστημιακής κοινότητας (2002-10-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-03-20 00:00:00.0)
Φοιτητές και σπουδαστές θα δώσουν την απάντηση (1997-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ