Πέμπτη 6 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ» ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ! «"Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Ελλάδα ανταγωνιστική, με ποιότητα και ισχυρή παρουσία στις αγορές του κόσμου. Και μέσα απ' όλα αυτά, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας" (...) στο πλαίσιο αυτό χαιρέτησε τη συμφωνία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις "επέδειξαν ευθύνη και απέδειξαν κοινωνική ευαισθησία"» (το ρεπορτάζ από την ομιλία του Κ. Καραμανλή / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ! «Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπε πως είναι υπαρκτά, αλλά χρειάζονται κανόνες για τη λειτουργία τους, που να διασφαλίζουν ότι η Παιδεία δε θα είναι εργαλείο κερδοσκοπίας (...) για τη συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών είπε πως υπογράφηκε τουλάχιστον μια αξιοπρεπής σύμβαση, που θα μπορούσε να ήταν μία σύμβαση εξαθλίωσης, αν δεν υπήρχε η δύναμη του διαλόγου και της συλλογικής διαπραγμάτευσης» (το ρεπορτάζ από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου / «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΘΝΙΚΗ ΝΙΚΗ! «Η διετής συλλογική σύμβαση εργασίας (...) αποτελεί πριν απ' όλα μια μεγάλη εθνική νίκη (...) πρέπει να εξάρουμε την υπευθυνότητα που επέδειξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (...) η Ελλάδα ίσως είναι πλέον η ηρεμότερη χώρα της Ευρώπης, αφού τα συνδικάτα πέτυχαν ένα συμβιβασμό με προηγούμενη μια 24ωρη απεργία μόνο (...) θετικό ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία» (ο Νίκος Νικολάου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)

«ΛΑΒΑΤΕ ΘΕΣΕΙΣ»! «Η Βορειο - Ατλαντική Συμμαχία αναμορφώνεται οργανωτικά, ενισχύεται πολιτικά και μολονότι θα εξακολουθεί να ονομάζεται North Atlantic Treaty Organization (NATO), η γεωγραφική της κάλυψη επεκτείνεται εντυπωσιακά πολύ πέραν του Ατλαντικού και η στρατιωτική της εμβέλεια συμπαρασύρει, υπό μια καλυμμένη μορφή, ακόμη και πατροπαράδοτα ουδέτερες και "άκαπνες" χώρες όπως η Φιλανδία και η Σουηδία (...) η ιδέα δεν είναι καινούρια - είχε κάνει σαφείς υπαινιγμούς ο Πρόεδρος Κλίντον το 1999 (...) τα σχέδια εντάσσονται φυσικά στη (σχετικώς) νέα πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Ρωσία και την Κίνα, δύο χώρες τις οποίες "οι σοφοί της Ουάσιγκτον" έχουν χαρακτηρίσει "εν δυνάμει απειλές" και εναντίον των οποίων άρχισε ήδη να γίνεται μια οικονομική και προπαγανδιστική εκστρατεία» (ο Στάθης Ευσταθιάδης στο «ΒΗΜΑ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαβουλεύσεις εξαπάτησης(2010-12-07 00:00:00.0)
Αρχίζουν με φιλοφρονήσεις(2010-01-15 00:00:00.0)
Βόμβα ΣΕΒ για κατάργησή της(2005-12-20 00:00:00.0)
Για ποιον χολοσκάει;(2005-08-23 00:00:00.0)
Γενικά και αφηρημένα στην απεργία(2000-09-29 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις λογιστών για τη Σύμβαση(1996-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ