Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΟΠ στον αντιδημοκρατικό κατήφορο

Παρέμβαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων  Ν. Λάρισας για τα συνεχιζόμενα «αγροτοδικεία»

Την έναρξη ενός νέου κύκλου διώξεων σε βάρος των αγωνιστών της αγροτιάς, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, με αφορμή και την καταδίκη 19 αγροτών, που δικάστηκαν στο Εφετείο της Λάρισας, την περασμένη βδομάδα, για τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

«Το "αγροτοδικείο" της Λάρισας - επισημαίνει - λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι του κυβερνητικού αυταρχισμού, ξανάβαλε μπροστά τη δικαστική τρομοκρατία, με απώτερο στόχο τον εκφοβισμό και την προσπάθεια ματαίωσης των νέων κινητοποιήσεων».

Οσον αφορά στην καταδίκη των 19 αγροτών, τονίζει ότι «τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δίκης, όπου καθυβρίστηκαν γνωστά συνδικαλιστικά στελέχη από τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Σαμαρτζή, καθώς και το ότι καταδικάστηκε αγρότης που είχε αθωωθεί σε προηγούμενη δίκη για το ίδιο "αδίκημα", δείχνει την μανία καταδίωξης των αγωνιστών της αγροτιάς από την κυβέρνηση, αλλά και το διασυρμό της ίδιας της δικαιοσύνης, προκειμένου η κυβέρνηση να πετύχει το σκοπό της».

«Εμείς - συνεχίζει - απευθυνόμαστε στο λαό του νομού Λάρισας, στους μαζικούς φορείς του, στην Αυτοδιοίκηση και τους καλούμε να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας σ' αυτό το αντιδημοκρατικό "απόστημα" που συνειδητά συντηρεί η κυβέρνηση με τις δίκες και καταδίκες χιλιάδων αγωνιστών της αγροτιάς. Αυτός ο αντιδημοκρατικός κατήφορος πρέπει να σταματήσει με τη δύναμη του ίδιου του λαού, με την ανάπτυξη ενός ισχυρού ενιαίου μετώπου κατά του αυταρχισμού, γιατί διαφορετικά είναι εύκολο να επεκταθεί όχι μόνο σε όλους όσοι αγωνίζονται, αλλά και σε όσους εκφράζουν διαφορετική γνώμη και ιδέες από τις κρατούσες».

Και καταλήγοντας, υπογραμμίζει: «Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα βρίσκεται μπροστά στην οργάνωση του αγώνα της αγροτιάς, για την ανατροπή της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να την σταματήσουν οι τρομοκρατικές ενέργειες των ευρωλάγνων της κυβέρνησης. Ηδη, βρίσκεται σε κινητοποίηση ενημέρωσης των αγροτών για τα εκρηκτικά προβλήματα που συνεχώς αυξάνονται, έτσι που να ετοιμαστεί ένας νέος γύρος πιο μεγάλων και πιο αποτελεσματικών αγροτικών κινητοποιήσεων, με ξεκίνημα στις αρχές του φθινοπώρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ