Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Μελέτες στην... «ομίχλη»

Τη συνειδητή υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών καταγγέλλει το ΚΚΕ με αφορμή την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες των σχετικών μελετών

Πολλαπλά ερωτηματικά δημιουργεί η ανάθεση της εκπόνησης μελετών για την ανάπτυξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε ιδιωτικές εταιρίες, από το υπουργείο Γεωργίας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ΣπύροςΣτριφτάρης, ΑγγελοςΤζέκης και ΓιάννηςΠατάκης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, ζητούν από τον υπουργό Γεωργίας συγκεκριμένες απαντήσεις για το ποιες εταιρίες είναι αυτές και με ποια κριτήρια τους ανατέθηκαν οι συγκεκριμένες μελέτες, αλλά και γιατί οι μελέτες αυτές δεν εκπονήθηκαν έγκαιρα από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Στην Ερώτηση τού ΚΚΕ επισημαίνεται: «Το υπουργείο Γεωργίας ανέθεσε σε ιδιωτικές εταιρίες την εκπόνηση μελετών για την ανάπτυξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών αλλά και άλλων περιοχών, με διαδικασίες που η διαφάνειά τους αμφισβητήθηκε έντονα από τις συλλογικές οργανώσεις των γεωτεχνικών». Και αυτό, όπως εξηγούν οι βουλευτές του Κόμματος, έγινε «παρά το γεγονός ότι τις μελέτες αυτές μπορούσαν να τις εκπονήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας, οι οποίες άλλωστε θα κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλιάς για λογαριασμό των εταιριών».

«Με την ανάθεση αυτή - υπογραμμίζεται στη συνέχεια - υποβαθμίζεται συνειδητά ο ρόλος των δημόσιων υπηρεσιών, προς όφελος των ιδιωτών. Οι επιστήμονες δημόσιοι υπάλληλοι μετατρέπονται σε μόνιμους καταμετρητές των επιδοτούμενων αιγοπροβάτων, των βοοειδών και των καλλιεργούμενων εκτάσεων και οι ιδιωτικές εταιρίες εκ των πραγμάτων διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο σαν άτυποι ενδιάμεσοι φορείς διαχείρισης των προγραμμάτων. Ετσι, τα προγράμματα αυτά, όπως και τα προηγούμενα, θα έχουν μηδαμινά αποτελέσματα για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και τους αγρότες αυτών των περιοχών, αλλά θα πλουτίζουν τις ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες και με τις πλάτες κάποιων πολιτικών παραγόντων έχουν εξειδικευτεί στο ξεκοκάλισμα των κοινοτικών κονδυλίων», καταλήγουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ