Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα Προεδρικά Διατάγματα ιδιωτικοποίησης

Με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Στα πλαίσια αυτά, συνεπικουρούμενη και από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ), καταρτίστηκαν και απεστάλησαν για υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν μια σειρά ρυθμίσεις για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης.

Ανάμεσα στις ρυθμίσεις που προωθούνται με τα ΠΔ περιλαμβάνονται το καταστατικό της ΔΕΗ για τη μετατροπή της σε πολυμετοχική ανώνυμη εταιρία και το καταστατικό για τη σύσταση του Κεντρικού Διαχειριστή του Συστήματος.

Επίσης προωθήθηκε για ψήφιση το καταστατικό για τη σύσταση και λειτουργία του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, με τον οποίο καταργείται το υφιστάμενο ασφαλιστικό σύστημα της ΔΕΗ, που ήταν η ασφάλιση στον εργοδότη. Ο νέος αυτός φορέας ασφάλισης, ο οποίος δεν έχει καμία οικονομική υπόσταση, αναμένεται να βάλει και την ταφόπλακα στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ. Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε και η προκήρυξη της ΔΕΗ για τις θέσεις των γενικών διευθυντών, σύμφωνα με το νέο οργανωτικό σχήμα της εταιρίας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα μέχρι τις 10 Ιούλη στη ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ