Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ας το καταλάβουν...

Διαμαρτυρήθηκαν οι δημοσιογράφοι, που αναφέρθηκαν επώνυμα στο άρθρο του Μ. Κοψίδη και άρχισαν να φωνασκούν για ...τη μαύρη λίστα, που δήθεν κατάρτισε το ΚΚΕ, με εντολή, μάλιστα, της Γενικής Γραμματέως του! Εδώ είναι που ταιριάζει το «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης»...

- Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής», διά πένας μελισσοκόμου, γράφει για «τη χούντα του Περισσού», που «την αποτελούν οι Αλέκα Παπαρήγα, Δημ. Γόντικας και Λ. Κανέλλη»! Κι αυτό θεωρείται σοβαρή, αντικειμενική και μη αντικομμουνιστική δημοσιογραφία!..

- Η «Ελευθεροτυπία της Κυριακής», διά πένας Φ. Παπούλια, βάζει σε εισαγωγικά φράσεις που η Αλέκα Παπαρήγα ποτέ δεν είπε, ο δημοσιογράφος, όμως, γράφει ότι τα είπε! Οπως συμβαίνει με τον εν λόγω Φ. Παπούλια, κατά τον οποίο η Αλ. Παπαρήγα είπε στη Θεσσαλονίκη «... και με το Χριστό και με τον διάβολο μπορούμε να συμμαχήσουμε», αναφερόμενη στο θέμα των ταυτοτήτων! Ομως, η Αλέκα Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη Τύπου, που το θέμα της ήταν η ΝΑΤΟική άσκηση «Dynamic Mix» και όχι οι ταυτότητες! Αρα, τα εντός εισαγωγικών δεν ειπώθηκαν ποτέ! Αυτό, όμως, ονομάζεται αντικειμενική δημοσιογραφία!..

- Στο «Ε» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», η Αλέκα Παπαρήγα εμφανίζεται, σε ρεπορτάζ του δρόμου, να είναι ένα από τα πιθανά πρόσωπα, που κρύβονται πίσω από τη «17 Νοέμβρη»!! Κι αυτό το αίσχος το ονομάζουν αντικειμενική δημοσιογραφία!! Θέλαμε να δούμε, τι θα έλεγαν, αν ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευε το ίδιο, με φωτογραφία του Κ. Σημίτη ή άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

- Στη χθεσινή «Ελευθεροτυπία», ο Γρ. Ρουμπάνης γράφει: «προ ολίγων εβδομάδων ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει καν σκέψη για Συνέδριο. Μα, ποιος έδινε αυτές τις πληροφορίες; Ο ίδιος ο Μάκης Κοψίδης»!! Κι αυτό το ψευδές προβοκατόρικο, επίσης το θεωρούν αντικειμενική δημοσιογραφία! Οταν, μάλιστα, είχε αναγγελθεί ο χρόνος διεξαγωγής του 16ου Συνεδρίου...

- Στο «Καρφί» γράφεται ότι οι Τάκης Τσίγκας και Κράτης Κυριαζής διαφώνησαν στην επιτροπή θέσεων! Οι δύο σύντροφοι, με δηλώσεις τους στο «Ριζοσπάστη», κατάγγειλαν το γεγονός. Ομως, η συντάκτης του «ρεπορτάζ», Μ. Μάνη, δε θεωρεί υποχρέωσή της να γράψει κάτι γι' αυτό! Γράφει εκ των υστέρων, αφού πρώτα της στάλθηκαν οι ήδη δημοσιευμένες δηλώσεις, για να πει ότι οι πληροφορίες της βγήκαν αληθινές! Αντικειμενικότητα...

- Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Σιδέρης του «ΣΚΑΪ», χτες. Οτι τρεις απ' την επιτροπή θέσεων διαφώνησαν! Για τις δηλώσεις των Τ. Τσίγκα και Κρ. Κυριαζή, κουβέντα!

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα...

Γιατί, λοιπόν, διαμαρτύρονται;

1. Το ΚΚΕ επιδιώκει την αντιπαράθεση πάνω σε θέσεις. Και δεν κακολογεί, βεβαίως, τα αστικά ΜΜΕ, επειδή δεν υποστηρίζουν τις θέσεις του... Αυτό έλειπε! Το κακό είναι ότι με τέτοια θέματα ούτε που ασχολούνται. Ούτε που γράφουν. Το πολύ, μερικές αράδες, κατ' ανάγκην. Κι αυτό, αραιά και πού... Ενώ βρίθουν ανακριβειών και διαστρεβλώσεων μια σειρά δημοσιεύματα, όπως για το θέμα των σχέσεων κράτους - Εκκλησίας, όπου οι παραπάνω δημοσιογράφοι, και άλλοι, βγαίνουν από τα ...ρούχα τους, επειδή, κατά τη γνώμη τους (;), θίγεται η ιδεολογική καθαρότητα του ΚΚΕ!! Οταν, όμως, το 1990 - 1991 στελέχη του ΚΚΕ έγραφαν για την ιδεολογική καθαρότητα του Κόμματος, τότε τα προπηλάκιζαν αρκετοί δημοσιογράφοι!

2. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν είναι υποχρεωμένο, να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει, ό,τι γράφεται ή λέγεται. Εχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει... Το θέμα είναι τα σενάρια που κατασκευάζονται, όπως για παράδειγμα, «τα 100άδες γράμματα που φθάνουν στο ΠΓ από τις οργανώσεις», γράμματα διαμαρτυρίας (Παπούλιας) κ.ά. Πάντως, με την ευκαιρία, ας το πάρουν απόφαση οι διάφοροι ευφάνταστοι, ότι το ΚΚΕ είναι συσπειρωμένο και έτσι θα πάει στο 16ο Συνέδριο. Αρέσει δεν αρέσει αυτό σε ορισμένους...

3. Το κύριο είναι ότι ενοχλεί η πολιτική του ΚΚΕ και η πολιτική συμμαχιών του. Οταν το ΚΚΕ δεν προχωρεί σε συσπειρώσεις, επειδή δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις, τότε οι ίδιοι κάνουν λόγο για απομόνωση! Οταν το ΚΚΕ συμπαρατάσσεται με πρόσωπα και κινήσεις, τότε κατηγορείται ότι βάζει νερό στο κρασί του. Δεν τους πιάνεις από πουθενά! Τι θέλουν να κάνουμε; Θέλουν μια πολιτική, που θα μας προσεγγίζει με το ΠΑΣΟΚ και γενικά με τη σοσιαλδημοκρατία! Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Κι ας το πάρουν απόφαση. Η πολιτική του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού Μετώπου πάλης είναι η συμφέρουσα για το λαό. Αν δε συμφωνούν, ας αντιπαρατεθούν. Με επιχειρήματα.


Του
Μάκη ΜΑΪΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ