Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΗΣ ΚΟΨΙΔΗΣ
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»!

Ο Μάκης Κοψίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, προχώρησε χτες στην παρακάτω δήλωση, απαντώντας στις κατάπτυστες δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, σχολιάζοντας άρθρο του στον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη»:

Η δήλωση έχει ως εξής: «Με αφορμή το άρθρο μου στον "Ριζοσπάστη" της Κυριακής, για την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και μηχανισμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο "για την εποχή του μακαρθισμού, που του θυμίζει το σχετικό άρθρο"!

Θα του υπενθυμίσω, ότι η πολιτική του μακαρθισμού εφαρμόζεται και αφορά κυβερνήσεις και όχι από κόμμα της αντιπολίτευσης που διεκδικεί ίσους όρους στην πολιτική αντιπαράθεση. Είναι κρατική πολιτική! Κι αυτή την πολιτική θυμίζουν οι δίκες χιλιάδων αγροτών, πολλών μαθητών και άλλων, που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στέλνουν στα δικαστήρια! Μακαρθισμό θυμίζουν οι ψυχροπολεμικές εκπομπές της ΕΡΤ, που, μέσω των διαφόρων Κούλογλου, έχει εξελιχθεί σε κέντρο αντικομμουνιστικής προπαγάνδας. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

Ας κοιτάξει, λοιπόν, ο κ. Ρέππας τα του οίκου του, κι ας μην παίρνει "υπό την προστασία του" δημοσιογράφους. Γιατί επιβεβαιώνει ότι το αντικομμουνιστικό κέντρο εδρεύει στου Μαξίμου και στη Ζαλοκώστα μαζί με τους διάφορους μηχανισμούς παραπληροφόρησης και ποδηγέτησης δημοσιογράφων και ΜΜΕ που δε συμμορφώνονται με τις κυβερνητικές υποδείξεις.

Το ΚΚΕ δεν ενοχλείται από την άσκηση κριτικής, ακόμα και πολεμικής, αρκεί να είναι πάνω σε θέσεις και επί της πραγματικότητας. Δε θα πάψει όμως να αντιμετωπίζει μερίδα δημοσιογράφων και ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν κατάφωρα την πραγματικότητα, την κόβουν και τη ράβουν στα μέτρα τους, ώστε πάνω σ' αυτή την πλαστή βάση να οικοδομήσουν την επίθεσή τους στο ΚΚΕ. Μια πρακτική που ποδοπατεί κάθε έννοια δημοκρατικής ενημέρωσης.

Οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να επικρίνουν πολιτικούς, αλλά και οι πολιτικοί έχουν δικαίωμα να επικρίνουν δημοσιογράφους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ