Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν τον δέχονται και στα Γιάννενα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την επίσκεψη στην πόλη του τοποτηρητή της αμερικανικής κυβέρνησης και προϊστάμενου της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκολας Μπερνς. Είναι προσβολή, τονίζεται, για τα πατριωτικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας.

Οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες, επισημαίνεται στη συνέχεια, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, εκφράσανε την αντίθεσή τους και καταδικάσανε τη βάρβαρη επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Εδωσαν το μαζικό και μαχητικό «παρών» στις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του μακελάρη Κλίντον το Νοέμβρη. Διαδήλωσαν τη θέλησή τους να μη δεχτούν να γίνει η χώρα μας προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ, συνεργός των εγκληματικών του σχεδίων στα Βαλκάνια.

Ο λαός μας δεν ξεχνά πως ο «κύριος» Μπερνς, τονίζουν οι κομμουνιστές στην ανακοίνωσή τους, και τα αφεντικά του σφαγίασαν το γιουγκοσλαβικό λαό, πως ευθύνονται για την παράνομη κατοχή της Κύπρου. Δεν επιθυμούμε, επισημαίνουν, να υποδεχτούμε το φονιά με τιμές και δάφνες, θα τον υποδεχτούμε όπως του αρμόζει, δείχνοντάς του ότι είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας.

Καλούμε το δήμαρχο και το νομάρχη, υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο, να ματαιώσουν τη συνάντηση μαζί του, εκφράζοντας τα αισθήματα του γιαννιώτικου λαού. Καλούμε τους φορείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να ματαιώσουν την επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή στην πόλη μας.

Και καταλήγουν στο κείμενο: «Καλούμε το λαό και τη νεολαία να δώσουν το "παρών" στην υποδοχή του πρέσβη του ιμπεριαλισμού, του αντιπροσώπου των φονιάδων, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη Μπερνς στην πόλη μας. Να διαδηλώσουν την άρνησή τους να γίνει η χώρα μας ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και οι πολίτες κλακαδόροι των φονιάδων, όπως τους θέλουν οι προύχοντες υπαλληλίσκοι της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ