Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΣΦΙΝΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Βαθιά οδύνη για τον άδικο χαμό των κοριτσιών

Εγινε την Κυριακή το 40ήμερο μνημόσυνο των κοριτσιών και των πιλότων του μοιραίου «Φάντομ»

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης έγινε την Κυριακή, 25 Ιούνη, στο χωριό Δεσφίνα το 40ήμερο μνημόσυνο για τα δυο κορίτσια, τη 19χρονη Ειρήνη Κόλλια και την εξαδέρφη της Αργυρώ Παπαχαραλάμπους μαθήτρια της Β' Λυκείου, που έχασαν τη ζωή τους, όταν αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας έπεσε πάνω στο σπίτι τους.

Τα κορίτσια είχαν μείνει στο σπίτι, όταν το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε άσκηση χαμηλής πτήσης πάνω σε κατοικημένη περιοχή, παρεξέκλινε και έπεσε πάνω στο σπίτι, στην Αντίκυρα Βοιωτίας. Πρόκειται για ένα έγκλημα για το οποίο κανένας αρμόδιος μέχρι σήμερα δεν απάντησε στο γιατί. Ενα έγκλημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και οι δύο πιλότοι του αεροπλάνου Κ. Αλεξανδράκης και Π. Μουχτούρης, το μνημόσυνο των οποίων, επίσης, έγινε, προχτές, στις ιδιαίτερες πατρίδες τους στο Αγρίνιο και τη Ναύπακτο, ενώ επιμνημόσυνη δέηση για τους πιλότους έγινε και στη Δεσφίνα.

Ο θρήνος και ο οδυρμός στο χωριό των κοριτσιών στην Αντίκυρα και στη Δεσφίνα, όπου έγινε η κηδεία τους, δεν ήταν μόνο των δικών τους, των απαρηγόρητων γονιών και συγγενών που αδυνατούσαν να πιστέψουν τον άδικο χαμό των παιδιών τους, πριν προλάβουν καλά καλά να βγουν στη ζωή. Αβάσταχτος ήταν ο πόνος και για όλους τους κατοίκους του χωριού που συμμετείχαν στο μνημόσυνο μαζί με τις συμμαθήτριες της Ηρώς, τους φίλους και συγγενείς, τους συντρόφους, τους συναδέλφους, όλους όσοι ήρθαν από τα διπλανά χωριά και το νομό για να συμπαρασταθούν στον πόνο των γονιών και των συγγενών.

Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ από τους Δημήτρη Κουτσούμπα μέλος του ΠΓ και Δήμο Κουμπούρη μέλος της ΚΕ, αντιπροσωπεία της ΕΠ Στερεάς και της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ. Παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, ο πρώην υπουργός Ν. Γκελεστάθης εκ μέρους της ΝΔ, οι δήμαρχοι Δεσφίνας και Αντίκυρας και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής.


Το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα πένθους έγινε ακόμα πιο βαρύ την ώρα που συμμαθήτρια της Ηρώς μετέφερε με λίγα λόγια στην εκκλησία την οδύνη και τα αναπάντητα «γιατί» των συμμαθητών της για τον άδικο χαμό των κοριτσιών. Στους συμμετέχοντες στο βαρύ πένθος μοιράζονταν κόκκινα τριαντάφυλλα για τα αδικοχαμένα κορίτσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ