Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Και ο... Μακάρθι στην υπηρεσία του αντικομμουνιστικού «εκσυγχρονισμού»!

Η αντίδραση του ΚΚΕ για τα δημοσιεύματα που διαστρέφουν την αλήθεια για το Κόμμα, έγινε η αφορμή για να τεθούν, διά στόματος υπουργού Τύπου,  υπό τη σκέπη της κυβέρνησης οι φορείς της αντικομμουνιστικής αθλιότητας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οι υποβολείς των αντι-ΚΚΕ αθλιοτήτων που κατακλύζουν από την προεκλογική κιόλας περίοδο συγκεκριμένες στήλες και εκπομπές ορισμένων εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, πέταξαν χτες τις μάσκες. Ο κ.Ρέππας αποφάσισε να πάρει και επισήμως υπό τη σκέπη του εκείνους που εδώ και καιρό «κομμουνιστολογούν», κατασυκοφαντώντας, διαστρέφοντας και ελεεινολογώντας την πολιτική του ΚΚΕ!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή άρθρο του Μάκη Κοψίδη, μέλους της ΚΕ και υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο δημοσιεύτηκε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» και όπου γινόταν ονομαστική αναφορά σε εκείνους τους δημοσιογράφους που συνεχίζουν να εμφανίζουν σαν «πληροφορίες» τις ασύστατες συκοφαντίες τους κατά του ΚΚΕ, προέβη χτες σε μια αθλιότητα πρώτου μεγέθους: Κατηγόρησε το ΚΚΕ για... «μακαρθισμό» (!) και με αυτό τον τρόπο ανέλαβε ουσιαστικά, εκ μέρους του Μαξίμου προφανώς, την ευθύνη για την εντεινόμενη «Κου-κου-ε-δοσολογία» του τελευταίου διαστήματος.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε δίστασε να επιτεθεί στο ΚΚΕ με αφορμή και την εκπροσώπησή του Κόμματος στο ΕΣΡ, ενώ επιχείρησε να αποδώσει στο ΚΚΕ τακτικές (σ.σ.: «μαύρες λίστες» δημοσιογράφων κλπ.!) εξαιρετικά προσφιλείς και διαδεδομένες στο κυβερνητικό επιτελείο.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Ρέππας έκανε λόγο για «θλίψη (που) προκαλούν τέτοιου είδους τοποθετήσεις, πολύ περισσότερο όταν προέρχονται από ένα κόμμα της ελληνικής Βουλής», και συνέχισε ακάθεκτος: «Μας γυρίζουν σε μια εποχή Μακαρθισμού. Γνωρίζετε πολύ καλά - συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους - ότι παλαιός ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος είχε πει σε δημόσια εκδήλωση πως η αλήθεια για το κόμμα είναι ό,τι συμφέρει το κόμμα. Πιστεύουμε ότι έτσι καταργούμε την ελευθεροτυπία, τη δυνατότητα των δημοσιογράφων να μιλούν ελεύθερα», ήταν τα λόγια του!!!

Αφού λοιπόν ο κ. Ρέππας προσδιόρισε αυτοπροσώπως το πλαίσιο της νέας συκοφαντίας, υπέδειξε και τη μεθόδευση για την έναρξη ενός νέου γύρου αντικομμουνιστικής συγχορδίας: «Αυτό, αντιλαμβάνεστε - όπως είπε - ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο, δεν έχει προηγούμενο και με αυτή την έννοια, η στάση όλων μας πρέπει να είναι στάση αποδοκιμασίας σε τέτοιου είδους φαινόμενα»...

Ομως, ο κ. Ρέππας δεν περιορίστηκε στα παραπάνω. Επικαλούμενος την ιδιότητά του ως υπουργού Τύπου (σ.σ.: μια ιδιότητα που ουδέποτε του πέρασε από το μυαλό να «τιμήσει» όταν πλήθος δημοσιογράφων σέρνονται στα δικαστήρια από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ), πρόσθεσε:

«Και εγώ, επιπροσθέτως, μπορώ να σχολιάσω, λέγοντας ότι λυπούμαι γιατί μία τέτοια κριτική προέρχεται από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, γεγονός που αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι το ΕΣΡ συχνά λειτουργεί ως διακομματικό όργανο, ενώ τα μέλη του, που προτείνονται μεν από κόμματα, αλλά έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, στην πράξη αποδεικνύεται - και εδώ έχουμε το πλέον πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα - ότι λειτουργούν ως εκπρόσωποι του κόμματος που τα υπέδειξε. Αυτό είναι απαράδεκτο. Και καταλύει την αρχή και τη φυσιογνωμία μιας Ανεξάρτητης Αρχής»! Ας σημειωθεί ότι η παραπάνω τοποθέτηση έγινε από τον άνθρωπο που ουσιαστικά ευθύνεται για την «εκπαραθύρωση» του προηγούμενου ΔΣ του ΕΣΡ, επειδή οι αποφάσεις του τελευταίου, εναντίον φαινομένων ραδιοτηλεοπτικής αυθαιρεσίας, δεν εξυπηρετούσαν τις προεκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης...

Βεβαίως, η αντι-ΚΚΕ επίθεση όταν γίνεται από τόσο βαθύτατα υποκριτές έχει δυσάρεστες συνέπειες για τους ίδιους τους φορείς της. Ετσι, ο κ. Ρέππας μετά τα παραπάνω κλήθηκε να απαντήσει με ποια «εχέγγυα» επιχειρεί να εμφανίσει την κυβέρνηση σαν «προστάτιδα» της ελευθεροτυπίας (που πλήττεται, τάχα, από το ΚΚΕ!) και συγκεκριμένα κλήθηκε να μιλήσει για τις «άσπρες και μαύρες λίστες» δημοσιογράφων που πριν λίγο καιρό είχαν δει το φως της δημοσιότητας ως εκπορευόμενες από το Μαξίμου.

Σε εμφανώς δυσχερή θέση, ο κ. Ρέππας προφασίστηκε ότι αυτές οι καταγγελίες συνιστούν «επινοήσεις», «φήμες», «διαδόσεις», «συγχύσεις» και «παρανοήσεις»... Ολα αυτά κατά τον κ. Ρέππα... επινοήθηκαν «για να πλήξουν τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νέα» θητεία με λίγες αλλαγές (2000-07-12 00:00:00.0)
Ο κυβερνητικός μακαρθισμός (2000-06-28 00:00:00.0)
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»! (2000-06-27 00:00:00.0)
Η ελευθεροτυπία και το Μαξίμου (2000-06-27 00:00:00.0)
Καθοδηγεί την ΑΝΤΙΚΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ η κυβέρνηση (2000-06-27 00:00:00.0)
Εκκρεμότητες εν... αναμονή (1997-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ