Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επιστρέφουν αμετανόητοι!

Σαν τον εγκληματία που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, το ΠΑΣΟΚ «ξαναβγαίνει» στην ύπαιθρο, κάνοντας, τάχα, πως ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της αγροτιάς. Και ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, θέλησε να εμφανιστεί σαν «φίλος του αγρότη». Βεβαίως, είναι πολύ δύσκολο για το ΠΑΣΟΚ να πείσει τον αγροτικό κόσμο για τις αγνές προθέσεις του. Αλλωστε, δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που οι ΠΑΣΟΚικές κυβερνήσεις είχαν βάλει στο στόχαστρο τη μικρομεσαία αγροτιά, προωθώντας το βίαιο ξεκλήρισμά της. Κι όλοι θυμούνται τους υπουργούς των κυβερνήσεων Σημίτη να χτυπούν το συνεπές αγροτικό κίνημα, να στέλνουν τα ΜΑΤ εναντίον του και να σέρνουν τους αγωνιστές του, σωρηδόν, στα «αγροτοδικεία».

Αλλά και όσοι θα ήθελαν να ξεχάσουν την αντιαγροτική, κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν, αφού βλέπουν ότι και η σημερινή «αντιπολιτευτική» τακτική του στον ίδιο «ντορό» κινείται. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι μόνο δε διαφοροποιείται, επί της ουσίας, από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ, αλλά είναι και γνήσιος εκφραστής και στυλοβάτης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στην κυβέρνηση «αδυναμία να προσαρμόσει την αγροτική πολιτική της στη νέα ΚΑΠ», ούτε το γεγονός ότι οι θέσεις του βοηθούν στην ολοκληρωτική ενσωμάτωση της ελληνικής γεωργίας στη νέα ΚΑΠ.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει «μυριστεί» το κλίμα εντεινόμενης πολιτικής δυσαρέσκειας κατά της ΝΔ, που υπάρχει μέσα στον αγροτικό κόσμο και θέλει να το εκμεταλλευτεί, επιχειρώντας να ξαναπλησιάσει τους αγρότες για να ξανακλέψει την ψήφο τους στις ερχόμενες τοπικές εκλογές και να βάλει τις βάσεις για την ξανακατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, με φτηνές επικοινωνιακές εντυπώσεις με τη βοήθεια και των ΜΜΕ. Βεβαίως, τη μάχη για την υφαρπαγή των ψήφων τη δίνει χωρίς να παρεκκλίνει ρούπι από τη βασική θέση του που είναι η πλήρης καπιταλιστικοποίηση της ελληνικής γεωργίας με το πέρασμα της γης από τους μικρομεσαίους αγρότες, στους αγροτοκαπιταλιστές. Και στέλνει το μήνυμα στ' αφεντικά ότι αυτό είναι πιο ικανό από τη ΝΔ να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή.

Από την άλλη η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει, με συνέπεια, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, αξιοποιώντας την κυβερνητική εμπειρία του ΠΑΣΟΚ κι ακολουθώντας την ΠΑΣΟΚική τακτική. Οι κυβερνώντες, φοβούμενοι ότι κινδυνεύουν να χάσουν τις πολιτικές προσβάσεις που απέκτησαν στον αγροτικό κόσμο, κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν το «φιλοαγροτικό προσωπείο» της ΝΔ. Και αντιδρώντας στην επικοινωνιακή επίθεση του ΠΑΣΟΚ, σχεδιάζουν εξορμήσεις στην ύπαιθρο με επισκέψεις του Β. Μπασιάκου στην «αφιλόξενη» Θεσσαλία.

Μόνο που αυτή η διαμάχη ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες θυμίζει τη λαϊκή παροιμία «δυο γάιδαροι μάλωνανε σε ξένον αχυρώνα» καθώς ο αγροτικός κόσμος γνωρίζει ότι και τα δυο κόμματα έχουν τις ίδιες ευθύνες για τα αγροτικά προβλήματα και για το καταστροφικό μέλλον της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οι αγρότες, λοιπόν, χρειάζεται να καταδικάσουν και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποδυναμώνοντάς τα πολιτικά και εκλογικά και μια πρώτη ευκαιρία έχουν στις ερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ