Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ντροπιασμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, όχι μόνο να χαίρεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αλλά να μας «δουλεύει» κι από πάνω με την επίσημη υπογραφή της σύμβασης της ντροπής, στην οποία συμφώνησε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Πρόκειται για «τις μεγαλύτερες αυξήσεις που δόθηκαν την περίοδο αυτή στις χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε ο Οδ. Κυριακόπουλος. Και πάλι καλά που δε ζήτησε από τους εργαζόμενους να του πουν και ευχαριστώ για τα ψίχουλα...

Εν γένει, πάντως, στη χτεσινή συνάντηση όλοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις υπογραφές που «έπεσαν» και αυτό από μόνο του υποδηλώνει το τι πραγματικά συμβαίνει.

Πώς να το κάνουμε, σε αυτές τις υποθέσεις ποτέ μα ποτέ δε γίνεται να είναι «όλοι ικανοποιημένοι». Οσο κι αν δεν αρέσει, στο «πνεύμα του εκσυγχρονισμού» που διαπνέει όλους τους οπαδούς του «κοινωνικού διαλόγου», γαλάζιους και πράσινους, πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρόταση για την αμυντική βιομηχανία - κατά το ΠΑΣΟΚ - η κυβέρνηση και εκεί οφείλονται όλα τα δεινά της! Η γνωστή κριτική περί έλλειψης πολιτικής και κακοδιαχείρισης δηλαδή παρουσιάστηκε και πάλι χτες από την Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Τι καλά που θα ήταν αν αυτές οι κριτικές του ΠΑΣΟΚ περί «απουσίας πολιτικής» ήταν αλήθεια (όπως και οι αντίστοιχες που έκανε η ΝΔ όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ)... Θα ήμασταν όλοι πολύ καλύτερα.

Οπως καταλαβαίνετε, για το λαό είναι προτιμότερο να μην έχει πολιτική η κυβέρνηση, παρά να εφαρμόζει πολιτικές υποβάθμισης και εξαφάνισης ολόκληρων βιομηχανικών κλάδων. Δυστυχώς, οι πολιτικές και των δύο όχι απλά είναι «παρούσες» αλλά συνέχεια η μια της άλλης.

Ειδικά, μάλιστα, για την αμυντική βιομηχανία - όπου «μπλέκεται» και ο παράγοντας των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών μαζί με τις κατευθύνσεις της ΕΕ - μάλλον θα έπρεπε να φροντίζουν να σιωπούν και τα δύο κόμματα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ