Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στο ρατσιστικό νόμο για τους μετανάστες εμφανίζονται οι οργανωτές της «Εθνικής Ημέρας Δράσης για Δικαιοσύνη στους Μετανάστες». Μετά τις τεράστιες σε όγκο και μαχητικότητα διαδηλώσεις της Δευτέρας, νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται, συνάμα με απεργία οι εργαζόμενοι, αποχές οι μαθητές και μποϊκοτάζ σε πανεθνικό επίπεδο για την 1η Μάη.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Απεργία επ' αόριστον έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι και τα στελέχη της Τράπεζας της Ινδίας, αξιώνοντας αύξηση των συντάξεων, οι οποίες παραμένουν στάσιμες εδώ και 12 χρόνια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), οι τραπεζικοί υπάλληλοι λαμβάνουν σύνταξη πείνας και η κυβέρνηση Σινγκχ οφείλει «να παρέμβει και να φροντίσει να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Η χρεοκοπία που σαρώνει χιλιάδες πτηνοτροφικές μονάδες της Δυτικής Ινδίας μετά την πρόσφατη εκδήλωση κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα είχε ως αποτέλεσμα την αυτοκτονία εννιά πτηνοτρόφων μέσα στο τελευταίο 15ήμερο. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου ένωσης πτηνοτρόφων στη Δυτική Ινδία το 70% (123.000) των πτηνοτρόφων «είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση»...

ΑΓΚΥΡΑ. - Σημαντικά αυξημένος είναι ο αριθμός των αυτοκτονιών γυναικών στην επαρχία Μπατμάν την τελευταία 5ετία, αναφέρει μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χτες. Αντίστοιχα, το 2000 αυτοκτόνησαν 28 γυναίκες, το 2001 τουλάχιστον 70, το 2002 89, το 2003 110, το 2004 56 και το 2005 41 γυναίκες. Τα απονενοημένα διαβήματα των γυναικών - νεαρών, στην πλειοψηφία τους - αποδίδονται στους γάμους σε μικρή ηλικία με απόφαση των γονέων τους και σε διακρίσεις των φύλων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Ουτσάν Σουπουργκέ».

ΣΚΟΠΙΑ.- Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας που τραυματίστηκε από χειροβομβίδα που (σύμφωνα με την αστυνομία) εξερράγη ενώ την κρατούσε. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε εμπορικό κέντρο στο κέντρο των Σκοπίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ