Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ «ΕΤΖΙΑΝ ΓΚΛΟΡΙ»
Πληρώθηκαν σπάζοντας την τρομοκρατία

Με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στο πλευρό τους, κέρδισαν την εφαρμογή της Σύμβασης και τα δεδουλευμένα τους

Μετά την ανάκληση των απολύσεων στο πλοίο, οι ναυτεργάτες για δεύτερη φορά στρίμωξαν χτες τον Βαρδινογιάννη και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

ΛΕΠΙΔΗΣ

Μετά την ανάκληση των απολύσεων στο πλοίο, οι ναυτεργάτες για δεύτερη φορά στρίμωξαν χτες τον Βαρδινογιάννη και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Την απάντηση που έπρεπε πήραν χτες από τους ναυτεργάτες πλήρωμα του οχηματαγωγού πλοίου «ΕΤΖΙΑΝ ΓΚΛΟΡΙ», το παραπαίδι του Βαρδινογιάννη και συνολικά των εφοπλιστών, υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης και η κυβέρνησή του. Η ΑΝΕΚ, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο Ι. Βαρδινογιάννης, όχι μόνο πρωτοστατεί στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αλλά και στην παραβίαση της νομοθεσίας. Ο Βαρδινογιάννης, εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο με τη συνενοχή του υπουργού του, παραβίαζε κατάφωρα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας «τσεπώνοντας» από τους μισθούς και τα επιδόματα των ναυτεργατών του πλοίου. Χτες το απόγευμα οι ναυτεργάτες, μετά από δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση και ρίχνοντας στο κενό τον τρομοκρατικό μηχανισμό που στήθηκε σε βάρος τους από εταιρία και ΥΕΝ, με τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στο πλευρό τους, ανάγκασαν την ΑΝΕΚ να εφαρμόσει τη Σύμβαση και να καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα αναδρομικά από την 1η Γενάρη 2005 μέχρι και χτες.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε προχτές το απόγευμα με επίσχεση εργασίας 9 μελών του πληρώματος και την ακινητοποίηση του πλοίου στο μόλο Κερατσινίου, ενώ ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κήρυξαν στάση εργασίας. Από την ΑΝΕΚ στήθηκε τραμπούκικη ομάδα από ανθρώπους της και ...«αγανακτισμένους» οδηγούς φορτηγών. Μάλιστα μεγάλο φορτηγό όχημα, που οδηγούσε ένας από τους «αγανακτισμένους», παραλίγο να περάσει πάνω από τους ναυτεργάτες που βρίσκονταν στον καταπέλτη και από θαύμα δεν έγινε το «μοιραίο». Οσο για τους λιμενικούς αυτοί βρίσκονταν παραπέρα κοιτώντας αλλού!

Συμπαραστάτη είχε ο Βαρδινογιάννης και την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ. Χτες στις 10 το πρωί είχε καθοριστεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής. Ομως, όταν στην αίθουσα βρέθηκαν οι 9 ναυτεργάτες του πλοίου (5 ναύτες και 4 μηχανικοί), ζητώντας συμπαράσταση, η Εκτελεστική... διαλύθηκε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ