Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Ασφυκτική πίεση ενάντια στους απεργούς

Μέχρι αργά χτες το βράδυ - και ενώ η εφημερίδα βρισκόταν στο τυπογραφείο - το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ δεν είχε ακόμα καταλήξει σε απόφαση για την εξέλιξη της απεργιακής κινητοποίησης, που χτες συμπλήρωσε δέκα μέρες. Η ΔΑΣ - ΟΤΑ στο Γενικό Συμβούλιο πρότεινε την κλιμάκωση του αγώνα με περιεχόμενο τέτοιο που θα καταδικάζει και θα αποκαλύπτει ξεκάθαρα τους πολέμιους της απεργίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων (κυβέρνηση, δήμαρχοι, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός) και θα φέρνει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ σε συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, θα ενισχύει την αλληλεγγύη και την αποτελεσματικότητα του αγώνα.

Πριν από το Γενικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Θ. Βεζυργιάννη, για να φανεί και πάλι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας επανέλαβε τη θέση για επέκταση στους ΟΤΑ του «πνεύματος» του κανονισμού για τα ΒΑΕ που ισχύει στο ΙΚΑ και μετατροπή σε χρήμα των παροχών σε είδος.

Οι προτάσεις αυτές βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, γιατί η πρώτη οδηγεί σε περιορισμένο χαρακτηρισμό ειδικοτήτων σε ΒΑΕ στους ΟΤΑ και η δεύτερη, μεταξύ άλλων, καταργεί την παροχή ειδών που είναι απαραίτητα για την προστασία των εργαζομένων στην εργασία.

Στο μεταξύ, χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, είχε το θράσος να πει πως «ο εισαγγελέας πρέπει να δώσει εντολή στα αστυνομικά όργανα να προβούν στη σύλληψη των δραστών για να δικαστούν». Προσπάθησε να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και να διαστρέψει τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες, λέγοντας ότι «δεν υπήρξε κουκουλοφόρος» και πως η μεταφορά των απεργοσπαστών δεν έγινε με αυτοκίνητο της δημοτικής τηλεόρασης «TV 100»!!!

  • Επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία και το περιβάλλον παίρνει και η απεργοσπασία που έχουν στήσει κυβέρνηση και δήμαρχοι στην Αττική, καθώς μέχρι χτες απορριμματοφόρα δήμων συνέχιζαν να ρίχνουν ανεξέλεγκτα στη χωματερή σκουπίδια και απόβλητα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ