Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ στη μάχη της Πρωτομαγιάς

Μετά την απεργία, επόμενος κορυφαίος αγωνιστικός σταθμός η 1η του Μάη

Από την προχτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την προχτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Στον απόηχο της προχτεσινής απεργίας και με την ορμή των μαζικών συγκεντρώσεων σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ρίχνονται στη μάχη για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, τον επόμενο κορυφαίο σταθμό της πάλης για τις κλαδικές συμβάσεις. Με χτεσινή της ανακοίνωση, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους του νομού, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ταξικών σωματείων και του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη της απεργίας και δήλωσαν δυναμικά «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση. Και καλεί όλους τους εργαζόμενους στη μάχη, μαζί με το ΠΑΜΕ, για την προετοιμασία του αγωνιστικού γιορτασμού της 1ης Μάη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 10 π.μ.

«Με τη μαζική τους συμμετοχή οι εργάτες και οι εργάτριες χαράζουν το δικό τους δρόμο. Κόντρα στην "εργασιακή ειρήνη" και τους "έντιμους συμβιβασμούς", που προβάλλουν οι πλειοψηφίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση" στη ΓΣΕΕ, αντιτάσσουν το δρόμο του αγώνα και της ταξικής πάλης για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους», επισημαίνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα - συνεχίζει η ανακοίνωση - έδωσαν μια σκληρή μάχη. Με νέες αγωνιστικές εμπειρίες συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ, ο αγώνας δρόμου του ΠΑΣΟΚ, που δίνει εκ νέου τα διαπιστευτήρια του στο μεγάλο κεφάλαιο, με τις εξαγγελίες για ανασφάλιστη εργασία των νέων, ευελιξία στο Ασφαλιστικό κ.ά., θα βρουν τους εργαζόμενους σε θέσεις μάχης».

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με επόμενο μεγάλο σταθμό την Πρωτομαγιά», υπογραμμίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα να δώσουν ακόμα ένα χτύπημα στην πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων του, στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που προδίδουν την τάξη τους.

Τραμπουκισμοί στη «WACKENHUT»

Στριμωγμένοι από την αυξανόμενη επιρροή του ΠΑΜΕ, οι εργοδότες και τσιράκια τους καταφεύγουν ακόμα και σε τραμπουκισμούς για να ανακόψουν την πρωτοπόρα δράση συνδικαλιστών στους χώρους δουλιάς. Στην εταιρία φύλαξης «WACKENHUT», βαστάζοι της εργοδοσίας, επιτέθηκαν χτες και προπηλάκισαν τον Πέτρο Κεφαλά, εργαζόμενο στην επιχείρηση, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και γγ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την ώρα που έπιανε δουλιά. Την επίθεση καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης και άλλα ταξικά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ