Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ο χορτάτος δεν καταλαβαίνει το νηστικό»!

Απάντηση για το τι πραγματικά υπέγραψε η πλειοψηφία και στις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ, έδωσαν μέσα στο Γενικό Συμβούλιο τα στελέχη των ταξικών δυνάμεων: «Αυτά, για τις "αυξήσεις" που, δήθεν, πετύχατε, κατεβείτε να τα πείτε στους εργάτες» ήταν το σχόλιο του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννη Πάσουλα. «Ο λαός μας όμως λέει, συνέχισε, ότι "ο χορτάτος δεν καταλαβαίνει το νηστικό"».

«Μιλάτε, τόνισε ο ίδιος, για ενότητα! Εσείς! Που από την ώρα που η Ομοσπονδία πέρασε στα χέρια της ΕΣΑΚ κάνατε άλλες δύο διασπαστικές Ομοσπονδίες. Οταν φτιάχναμε το ενιαίο συνδικάτο στην Αθήνα, επιχειρήσατε να στήσετε παρα-σωματεία. Στο αεροδρόμιο με τους Γερμανούς φτιάξατε διασπαστικό σωματείο, στο Μετρό επιχειρήσατε το ίδιο, στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ αναμετριόμαστε με την εργοδοσία υπογράψατε "Ολυμπιακή Εργασιακή Ειρήνη". Κύριοι! Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!».

«Μας μιλάτε για τα μοντέλα» είπε η Μαρία Τσαγκατάκη, «και θέλετε, συνέχισε, ο εργάτης να διαλέξει αν η απόλυση θα γίνετε σύμφωνα με το σουηδικό μοντέλο, ή, αν θα γίνει με το ιρλανδικό. Μας λέτε να διαλέξουμε ποια αύξηση είναι καλύτερη. Αυτή των 77 λεπτών που υπογράψατε χτες, ή του ενός ευρώ που υπογράψατε την προηγούμενη διετία. Δεν πρόκειται να πάρουμε από τα μοντέλα σας...».

«Σας ανησυχεί η απήχηση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, γι' αυτό μας επιτίθεστε. Αυτή την απήχηση θέλετε να ανακόψετε», σημείωσε ο Νικήτας Γλυνάτσης. «Ομως, τόνισε, όποια πέτρα και να σηκώσεις, όποια κατάκτηση και αγώνα και αν αναζητήσεις, τις ταξικές δυνάμεις και τους κομμουνιστές θα βρεις από κάτω. Δεν περιμένουμε να μας αναγνωρίσετε. Μας αναγνωρίζουν όμως οι εργαζόμενοι...».

Με την ίδια αποφασιστικότητα και με συγκεκριμένα επιχειρήματα μίλησαν στο Γενικό Συμβούλιο ο Θ. Κούτρας, ο Χ. Σκεπετάρης, η Ζωή Σώκου, ο Θ. Κυριακίδης, ο Η. Σταμέλος, ο Δ. Βαρελάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ