Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ικανοποιήστε τώρα τα αιτήματα!

Διάβημα της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και 47 υποψήφιων δημάρχων από τα ψηφοδέλτια αγωνιστικής συνεργασίας, στον υπουργό Εσωτερικών

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) εξέφρασαν χτες το μεσημέρι, με διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) και αντιπροσωπεία 47 υποψήφιων δημάρχων που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση και οικολογικές ομάδες και κινήσεις.

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τους Σπύρο Χαλβατζή, υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και τον Ηλ. Νικολόπουλο, υποψήφιο νομάρχη Αθήνας, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, από τον οποίο και ζήτησαν να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των εργαζομένων. Σε υπόμνημα που κατέθεσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες προς τον υπουργό, ζητούν να ικανοποιηθούν άμεσα τα εξής αιτήματα:

  • Κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ.
  • Αμεση μονιμοποίηση όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης, σταθερή με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.
  • Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων τομέων και υπηρεσιών των δήμων.
  • Ενταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Μετά τη συνάντηση, ο Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε ότι «για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, συνολικά για τους εργαζόμενους που σχετίζονται με δράσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά είναι "εκ των ων ουκ άνευ" για εμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ